Valikko

Osallisuutta osuuskunnista

Hankkeessa kehitettiin osuuskuntatoimintaa erityisesti kuntien työllistämispalveluiden ja sosiaalitoimen osatyökykyisille asiakkaille. Hankkeen kautta tuotettiin matalan kynnyksen ohjaus- ja valmennuspalvelua ja mahdollisuuksia työtehtävien kautta työllistymispolulla etenemiseen.

Toteutusaika: 1.5.2015–30.4.2018
Rahoittaja: ESR

Hanketta hallinnoi Kiipula ja hankkeesta vastasi projektipäällikkö Kirsi Ek. 

Hankkeen tavoitteena oli kehittää esteetön osuuskuntatoiminnan malli, joka huomioi osatyökykyisten ihmisten erityistarpeet ja tarjoaa jäsenilleen kuntoutumista ja työtä. Hankkeessa tuettiin osatyökykyisten ihmisten työelämäosallisuutta valmentamalla osallistujia perustamaan työosuuskunta ja käynnistämään toiminta.

Hankkeen tuloksena syntyi hankkeen toimintapaikkakunnille neljä osuuskuntaa: Ylöjärvelle Osuuskunta Taidokkaat, Kotkaan Team Kukouri osuuskunta, Ouluun Osuuskunta Tulikipuna ja Forssaan Yrttivillitys osuuskunta.

Osuuskuntiin jäseneksi liittyneistä noin 70 % työllistyi osa- tai kokoaikaisesti. Osuuskunnassa toimiminen paransi elämänlaatua ja lisäsi osallisuuden tunnetta.

Osallisuutta osuuskunnista oli Euroopan sosiaalirahaston ja sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama hanke. Hanketta toteuttivat yhteistyössä Kiipula (hallinnoija), Aspa-säätiö, Mielenterveyden keskusliitto sekä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö.

Hankkeen loppujulkaisu (pdf, avautuu uudessa ikkunassa)

Katso tästä hankkeen omat sivut (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Lue lisää Osuuskuntahankkeen toimintamallista Innokylän kaikille avoimessa ja maksutomassa kehittämisympäristössä. (Linkki avautuu uudessa ikkunassa)


<< Takaisin Päättyneet kehittämishankkeet -sivulle