Valikko

Opiskelijoiden majoittuminen

Janakkalan toimipaikka

Hämeenlinnan toimipaikka

Nokian toimipaikka

Lahden toimipaikka

Lisätiedot
palvelupäällikkö Joni Hinkkala
puh. 050 4204 208, joni.hinkkala@kiipula.fi

Opiskeluaikana sinun on mahdollista majoittua maksutta opiskelijataloissa Janakkalassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Nokialla. Majoitusmahdollisuus on koulupäivinä. Opiskelijataloissa ei voi majoittua viikonloppuisin eikä loma-aikoina.

Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja. Sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain henkilökohtaiset tavarasi ja omat liinavaatteet (tyyny, lakanat ja pyyheliina). Majoitut Kiipulan opiskelijataloissa pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa toisen opiskelijan kanssa. Opiskelijataloissa majoittuessasi tukenasi on ohjaajia tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Janakkalan toimipaikassa on ilta-aikaan runsaasti sekä ohjattua, että itsenäistä vapaa-ajan toimintaa.

Opiskelijataloja voidaan välillä käyttää myös muuhun kuin opiskelijoiden majoittamiseen. Tällöin sinun kuuluu tyhjentää huone omista tavaroistasi.

Tutustu opiskelijatalojen järjestyssääntöihin >>

Tutustu opiskelijatalo Ykköseen alla.

Tuettu majoittuminen Janakkalan toimipaikassa

Opiskelijatalo Emmiina tarjoaa majoitusta opiskelijoille, jotka tarvitsevat runsasta fyysistä tai muuta tukea, ohjausta ja avustusta eri vuorokauden aikoina päivittäisissä toiminnoissaan sekä vapaa-ajan vietossa. Opiskelijatalon tilat on rakennettu yhteen tasoon ja ympäristö on esteetön, jossa on huomioitu sujuva liikkuminen apuvälineiden kanssa. Ohjaushenkilöstöä on paikalla ympärivuorokautisesti.

Vapaa-ajan ja asumisen henkilökohtaiseen tukeen tarvitset kotikuntasi vammaispalvelun tms. myöntämän maksusitoumuksen, jotta voimme hoitaa sinulle tarvittavan tuen. Tarvittavan viikoittaisen tuen saamiseksi hae kotikunnaltasi maksusitoumus asumiseen ja vapaa-aikaan 30 h/vko. Laskutamme kotikuntaasi henkilökohtaisesta asumisen ja vapaa-ajan tuesta 20 e/h. Ennen avustajan hakemista kartoitetaan hakijan avuntarve, elämäntilanne ja henkilökohtaisen avun järjestämistapa asiakas- ja palvelusuunnitelmassa, jonka tekemisestä vastaa kotikunta.
Maksusitoumuksen tarpeen arvioi, myöntää ja päättää vammaispalvelut.

Tuettu majoittuminen Nokian toimipaikassa

Nokian Pitkäniemeen valmistui uusi koulu sekä siihen liittyvä tuetun opiskelija-asumisen asuntola kesällä 2021. Uudessa toimipaikassa on neljän luokkahuoneen koulu, sekä hoivamitoituksen huomioiva 15-paikkainen asuntola vaativaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.