Valikko

Tukea työllistämiseen

Täsmätyökykyisten työllistämiseen on tarjolla monenlaisia keinoja ja ratkaisuja sekä tukea. Meidän osaava henkilöstömme auttaa sinua myös näissä asioissa. Kiipulan opetushenkilöstö toimii linkkinä opiskelijan, työpaikan ja verkostojen välillä.

Lisätietoa
Työelämäkoordinaattori Marjo Siekkinen
marjo.siekkinen@kiipula.fi
puh. 040 7142 880

Kiipulan ammattiopiston henkilöstö osaa miettiä kanssasi työllistymisen erilaisia keinoja sen tukimuotoja. Ha auttavat perehdyttämisessä, sopivien työtehtävien löytymisessä sekä palkkaukseen liittyvissä asioissa ja tukien hakemisessa.

Palkkauksen tuet

Palkkatuki

Palkkatuki on TE-toimiston tuki. Se on tarkoitettu työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi. Tuki maksetaan  työnantajalle palkkauskustannuksiin.

Palkkatuki on rahallinen korvaus siitä, että työnantaja saattaa joutua käyttämään tavallista enemmän aikaa työntekijän työnohjaukseen, koska palkattavan työttömän työkokemus voi olla vähäistä, osaaminen vanhentunut tai työttömän vamma tai sairaus vaikuttaa selviytymiseen tehtävissä.

Voit lukea lisätietoa palkkatuesta TE-palveluiden sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää työolosuhteiden järjestelytukea työnantajalle, jos työhön palkattavan tai työssä olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää työvälineiden hankkimista tai työpaikan olosuhteisiin tehtäviä muutoksia. Työolosuhteiden järjestelytukea voidaan myöntää myös toisen henkilön antamaan apuun.

Tuen määrä on enintään 4000€.

Voit lukea lisätietoa työolosuhteiden järjestelytuesta TE-palveluiden sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kaupunkien ja kuntien työllistämisen tuet

Eri kunnilla ja kaupungeilla on erilaisia työllistämisen tukia. Niitä kannattaa kysyä oman kaupunkisi työllisyyspalveluista.

Oppisopimuksen tuet

Oppisopimukseen voi olla mahdollista saada erilaisia tukia. Oppisopimuksen tukia voivat olla palkkatuki, työolosuhteiden järjestelytuki, kuntoutusraha (voidaan siirtää työnantajalle), työhönvalmennus sekä koulutuskorvaus, jonka työnantaja saa oppilaitokselta.

Työpaikkaohjaajan opas kuunnelmana

Ihan samat -hankkeen ja Mojo-tuotannon yhteistyössä on syntynyt kolmiosainen kuunnelma, joka valottaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden tuntoja työelämään siirtymisen kynnyksellä. Uudenlainen työpaikkaohjaajan opas ei saarnaa, vaan antaa ajateltavaa monesta eri näkökulmasta.