Valikko

Tukea työllistämiseen

Täsmätyökykyisten työllistämiseen on tarjolla monenlaisia keinoja ja ratkaisuja sekä tukea. Meidän osaava henkilöstömme auttaa sinua myös näissä asioissa. Kiipulan opetushenkilöstö toimii linkkinä opiskelijan, työpaikan ja verkostojen välillä.

Lisätietoa
Työelämäkoordinaattori Marjo Siekkinen
marjo.siekkinen@kiipula.fi
puh. 040 7142 880

Mitä on täsmätyö?

Täsmätyökykyinen on täysin kykenevä tekemään hänelle räätälöidyt työtehtävät, vaikka hänellä voi olla vamma tai sairaus. Kiipulan henkilöstö auttaa ja tukee yrityksiä opiskelijoiden palkkaamisessa. Voimme yhdessä rakentaa täsmätöitä, autamme palkkauksen tukien hakemisessa ja työnkuvan muokkaamisessa.

Me autamme työnantajaa myös työntekijän perehdyttämisessä, sopivien työtehtävien löytymisessä sekä palkkaukseen liittyvissä asioissa ja tukien hakemissa.

Palkkauksen tuet

Palkkatuki

  • Osatyökykyisen palkkatuki voi olla 50 % palkkakustannuksista.
  • Tuki maksetaan suoraan työnantajalle.Palkkatuki on rahallinen korvaus siitä, että työnantaja käyttää enemmän aikaa työntekijän perehdytykseen ja työn ohjaamiseen, tai jos vamma tai sairaus vaikeuttaa muuten tehtävissä selviytymistä.

Tuki haetaan TE-toimistosta

Palkkatuki on TE-toimiston tuki. Se on tarkoitettu työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi. Tuki maksetaan  työnantajalle palkkauskustannuksiin.

Palkkatuki on rahallinen korvaus siitä, että työnantaja saattaa joutua käyttämään tavallista enemmän aikaa työntekijän työnohjaukseen, koska palkattavan työttömän työkokemus voi olla vähäistä, osaaminen vanhentunut tai työttömän vamma tai sairaus vaikuttaa selviytymiseen tehtävissä.

Voit lukea lisätietoa palkkatuesta TE-palveluiden sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Työolosuhteiden järjestelytuki

Työ- ja elinkeinotoimisto voi myöntää työolosuhteiden järjestelytukea työnantajalle, jos työhön palkattavan tai työssä olevan henkilön vamma tai sairaus edellyttää työvälineiden hankkimista tai työpaikan olosuhteisiin tehtäviä muutoksia. Työolosuhteiden järjestelytukea voidaan myöntää myös toisen henkilön antamaan apuun.

Tuen määrä on enintään 4000€.

Voit lukea lisätietoa työolosuhteiden järjestelytuesta TE-palveluiden sivuilta (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Kaupunkien ja kuntien työllistämisen tuet

Eri kunnilla ja kaupungeilla on erilaisia työllistämisen tukia. Niitä kannattaa kysyä oman kaupunkisi työllisyyspalveluista.

Oppisopimuksen tuet

Oppisopimukseen voi olla mahdollista saada erilaisia tukia. Oppisopimuksen tukia voivat olla palkkatuki, työolosuhteiden järjestelytuki, kuntoutusraha (voidaan siirtää työnantajalle), työhönvalmennus sekä koulutuskorvaus, jonka työnantaja saa oppilaitokselta monesta eri näkökulmasta.