Luomua avomaalta

Kiipulan pelloilla kasvatetaan vihanneksia, yrttejä, marjoja ja hedelmiä luomuna. Luomuviljeltyjä peltoja on noin 2,5 ha. Vihanneksia kasvatetaan noin 1 ha:n alalla, marjoja n. 0,25 ha, hedelmiä n. 0,2 ha, sidontapajua n. 0,1 ha ja maanparannuskasveja n.1 ha. Luomuun siirtyminen alkoi vuonna 2010 ja vihannekset on myyty luomuna vuodesta 2013 ja marjat ja hedelmät vuodesta 2015 alkaen.

Viljelyä luonnonmukaisesti

Kiipulan pellot tuottavat runsasta ja laadukasta satoa hyvän viljelykierron ja luonnonmukaisen lannoituksen avulla. Vihannesmaalla lähes puolet alasta on vuosittain maata parantavien- viherlannoituskasvien- peitossa. Kasvit viljellään tasamaalla, harjuissa ja penkeissä. Rikkakasvit hoidetaan pääosin mekaanisesti haraamalla, liekittämällä, multaamalla ja kitkemällä. Tuholaisia torjutaan harsojen ja sallittujen luonnonmukaisten ruiskutteiden avulla

Luomutuotteiden käyttö

Luomutuotteiden tärkeimmät myyntikanavat ovat oma myymälä Miinantori ja oma ruokala Rustholli. Lisäksi tuotteita myydään syksyisin Punaportilla, jossa Kiipulan puutarhatalouden opiskelijat pitävät sadonkorjuutoria torstaisin. Hämeenlinnassa luomukauppa Inkivääri ja ruokapiiri ovat asiakkaitamme.  Kesällä ja syksyllä vihanneksia toimitetaan lähialueen K-kauppoihin ja Suttisen tilan myymälään. Mäkelän luomutila Ryttylässä ja Hyvän Elämän Ruokakauppa ovat myös vakioasiakkaitamme.