Tervetuloa pelaamaan frisbeegolfia!

Ohjeet

Huomaavainen, kohtelias ja hillitty käytös on frisbeepelaajan tunnus.

Ota huomioon rata-alueen muut käyttäjät. Älä heitä muita kohti varoittamatta. Varo myös autoja, ikkunoita ym. omaisuutta. Olet itse vastuussa heitostasi! 

Pelin tarkoitus on kiertää rata mahdollisimman vähillä heitoilla. Jokaisella reiällä pelaajan tulokseen lasketaan heitot ja mahdolliset virhepisteet.

Aloitusheitto tapahtuu merkityltä aloitusheittopaikalta (tii).

Aloitusheiton jälkeen kauimmaksi jäänyt heittää ensin. Älä kiiruhda heittojen eteen.

Kun kiekko on pysähtynyt, se merkitään merkkikiekolla (minikiekko) tai muulla merkillä. Kiekko voidaan nostaa vasta ennen heittoa, jolloin heittäjä ei enää siirry paikaltaan.

Seuraavaa heittoa heittäessäsi aseta jalka merkin taakse.

Saat kurkottaa sivulle, mutta yliastuminen on sallittu vasta kiekon irtoamisen jälkeen.

Putti on 10 metrin säteellä tai lähempää heitetty heitto. Sitä ei saa yliastua heiton jälkeen.

Reikä on pelattu loppuun, kun kiekko on korin ketjujen tai koriosan kannattama. Ketjuosan päälle (katolle) jäänyt kiekko ei ole korissa.

Jos kiekko jää yli 2 metrin korkeudelle puuhun tai pensaaseen, seuraa siitä virhepiste. Seuraava heitto heitetään siitä kohtaa missä kiekko oli puussa yms.

Viljapellot ovat pelikelvotonta (OB = Out of Bounds) aluetta. Lisäksi esim. asfaltoidut alueet ja istutukset yms. voidaan ilmoittaa alueiksi, joilta peliä ei jatketa. OB-alueelle joutunut kiekko on ulkona pelialueelta ja siitä seuraa virhepiste.

Peliä jatketaan rajalta, josta kiekko meni OB-alueelle. Metrin saa ottaa sivulle rajasta. Pelaajan tukipisteet eivät saa olla OB-alueella.

Mikäli kiekko hukkuu ja 3 min. etsinnän jälkeen sitä ei löydy, tulee virhepiste. Peliä jatketaan siitä, missä kadonnut kiekko viimeksi nähtiin.