Elintarvikealalla työskentelevien on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta ruokaa osattaisiin käsitellä turvallisesti. Suomalainen elintarvikealan hygieniapassi on luotu edistämään elintarviketurvallisuutta.

Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työskentelee elintarvikehuoneistossa ja käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikehuoneistoja ovat esimerkiksi kahvilat, ravintolat, pikaruokaravintolat, suurkeittiöt, elintarvikemyymälät, leipomot ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat.

Kiipulasta voi hankkia hygieniaosaamisen koulutuksen (7 h) tai pelkän hygieniatestin ilman koulutuspäivää. Testi on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiemmin hankittu tietämys hygienia-asioista.

Hygieniapassi myönnetään hakijan nimellä ja se on aina henkilökohtainen riippumatta siitä, kuka testin/hygieniapassin on maksanut.

Lisätietoa hygieniaosaamiskoulutuksesta ja -testistä saa Elintarviketurvallisuusviraston Internet-sivuilta www.evira.fi.

Järjestämme yrityksille ja työyhteisöille hygieniaosaamiskoulutusta ja  -testejä joko asiakkaan omissa tiloissa tai Kiipulan toimipaikoilla. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous.