Ikärajapassikoulutus on osa päivittäistavarakaupan ikärajavalvottavien tuotteiden omavalvontaa. Koulutus on suunnattu pääsääntöisesti myymälöiden kassahenkilöstölle.

Ikärajapassikoulutus on Päivittäistavarakauppa Ry:n (PTY) ja sen jäsenyritysten vapaaehtoinen toimenpide, ja osa kaupan vastuullista toimintaa. Tavoitteena on parantaa henkilökunnan valmiuksia varmistaa, ettei ikärajavalvottavia tuotteita päädy alaikäisille.

Työntekijä valmistautuu ikärajapassikokeeseen itseopiskeluna verkko-oppimateriaalin tai verkosta tulostettavan kassahenkilön ikärajaoppaan avulla. Osaamista voi testata verkossa harjoituksilla, jotka simuloivat haastavia myyntitilanteita. Myös koulutuksen loppukoetta (testiä) voi harjoitella verkossa.

Ikärajapassikoulutuksen testin vastuullisena valvojana toimivat PTY:n kanssa sopimuksen tehneet toimijat ja palveluntuottajat. Kiipulalla on sopimus PTY:n kanssa. Hoidamme testitilanteen valvonnan, todistusten tulostamisen ja allekirjoittamisen sekä ikärajapassisivuston tunnusten jakamisen testattaville.

Ikärajapassin testivalvoja: Marjo Siekkinen

Kysy lisää ikärajapassista ja pyydä tarjous: yrityspalvelut(at)kiipula.fi.