Kiipulan puutarha on kaupallinen opetuspuutarha. Kasvihuoneiden pinta-ala on 7 400 neliömetriä, josta 3000 neliötä on vihannesviljelyssä, 4000 neliötä kukkatuotannossa ja 400 neliön pinta-alalla kasvatetaan luomutaimia avomaan vihannestuotantoon.   

Kesäkukkia ja joulutähtiä

Vuonna 2016 kasvihuoneillamme tuotetaan noin 120 000 ruukkukasvia ja 13 000 kesäkukka-amppelia. Päätuotteitamme ovat hortensia, pelargonia, begoniat ja joulutähti, lisäksi viljelyssä on laaja valikoima eri lajeja ja lajikkeita. Noin puolet kesäkukkatuotannostamme on sopimusviljelyä seurakunnille ja kaupungeille. Muut ruukkukukat ja ryhmäkasvit markkinoimme pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueelle tukkuliikkeisiin, kukkakauppoihin ja puutarhamyymälöihin.

Kukkia suoraan Kiipulasta

Puutarhamme tuotteita voi ostaa ympärivuoden Kiipulasta Miinantorilta. Toukokuun alusta kesäkuun loppuun kasvihuone 3 toimii kausimyymälänä. Asiakkaat ovat tervetulleita valitsemaan kesäkukat, amppelit ja vihannesten- sekä yrttien taimet suoraan kasvihuoneesta puutarhureidemme opastuksella.

Kurkkua ja tomaattia

Kurkun ja tomaatin taimet istutetaan maaliskuun alussa. Satoa vihanneksista korjataan huhti-toukokuusta aina lokakuulle saakka.  Kasvihuonevihannekset toimitamme tuoreeltaan kolme kertaa viikossa suoraan Miinantorille, lähiseudun K-kauppoihin ja tukkuun. Vihanneksiamme myyvät myös Niitty-Seppälän Kesätori, Suttisen tila ja Kuusamon marjatila.

Tervetuloa puutarhakierrokselle

Tapahtumien yhteydessä kasvihuoneisiimme pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Järjestämme tutustumiskierroksia ryhmille myös muina aikoina ennakkovarauksesta. Tutustumiskierroksilla esittelemme ajankohtaiset viljelykasvit ja viljelymenetelmät ja kierroksen voi päättää vaikkapa Miinantorille kahville ja ostoksille.