Kasvinsuojelulain mukainen koulutus ja tutkintotilaisuus

Kasvinsuojeluainelain (1563/2011) mukaan kaikki kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttävät henkilöt ovat velvoitettuja suorittamaan kasvinsuojeluaineita koskevan tutkinnon. Tutkintovelvoite koskee kaikkia kasvinsuojeluaineita ammatissaan käyttäviä henkilöitä maa-, puutarha- ja metsätaloudessa, mm: viljelijöitä, kasvinsuojeluaineiden myyjiä, neuvojia, tarkastajia, kauppapuutarhureita, puutarhatyöntekijöitä, viheraluetyöntekijöitä ja golfkentänhoitajia.

Koulutuksen yhteydessä voit suorittaa kasvinsuojeluaineita koskevan tutkinnon. Tutkintotodistus on voimassa 5 vuotta koulutuspäivästä.

Kasvinsuojeluaineiden käyttöä ja käsittelyä koskevan koulutuksen sisältö on määritelty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa koulutusohjelmasta (6/2012). Koulutuksen sisältöalueet:

• Kasvinsuojeluaineita ja niiden käyttöä koskeva lainsäädäntö
• Kasvinsuojeluaineisiin liittyvät vaarat ja riskit sekä riskien tunnistaminen ja hallinta
• Kasvinsuojeluaineiden turvallinen käsittely
• Integroidun torjunnan menettelyt ja menetelmät
• Kasvinsuojeluaineiden levitysvälineet
• Kasvinsuojeluaineiden käyttökirjanpito
• Laittomiin tai väärennettyihin kasvinsuojeluaineisiin liittyvät riskit ja tällaisten tuotteiden tunnistamismenetelmät

Koulutusmaksu on 140 € + alv sisältäen koulutusmateriaalin, todistuksen, aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan.

Seuraavat avoimet koulutukset
(koulutuspäivän kesto 8.15 - 16.00)

ti 20.3.2018 Kiipula, Skogster, Hämeenlinna ilmoittautumiset tästä linkistä
 
ti 17.4.2018 Kiipula, Turenki ilmoittautumiset tästä linkistä

Peruutus- ja maksuehdot
Ilmoittautumiset viimeistään 7 vrk ennen ensimmäistä koulutuspäivää, jonka jälkeen vahvistamme koulutuksen toteutumisen. Pidätämme oikeuden koulutuksen peruuttamiseen, jos ilmoittautuneita ei ole riittävästi. Koulutukseen ilmoittautuminen on sitova. Koulutuksen peruutus tapahtuu veloituksetta viimeistään 7 vrk ennen koulutuspäivää. Sen jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Lähetämme koulutuksesta laskun, jonka maksuehto on 14 pv netto.

Järjestämme myös yrityskohtaisia koulutuksia. Tarjouspyynnön voit jättää tarjouspyyntölomakkeellamme, joka löytyy sivun oikeasta reunasta.