Kiipulan ammattiopiston uudet opiskelijat pääsivät tutustumaan ympäristön vapaa-ajan mahdollisuuksiin, kun KiipStart-tapahtuma keräsi ryhmät yhteen heti lukuvuoden alussa. KiipStart-tapahtuman järjestäjinä häärivät sekä tuutorit että opiskelijakunta. Päivän tarkoituksena oli tutustuttaa uudet opiskelijat paikkoihin, joissa he voivat jatkossa viettää aikaa, harrastaa ja tutustua toisiinsa.

Päivän aikana nuoret pääsivät kokeilemaan rastiradan merkeissä esimerkiksi mini-golffia ja cross fit -rataa. Lisäksi opiskelijat tutustuivat muun muassa eläinpihaan, Liberty-kahvilaan sekä Miinantoriin.

Frisbee-golffia kokeilemassa
Frisbee-golf oli suosittua.

Kavereiden kanssa oli kivaa!
Kaverukset Akseli, Mikko ja Geith.

Mukana rastiradoilla kiersivät autoalan perustutkintoa suorittavat Atte, Jouni ja Emmi. Kolmikon opinnot ovat vasta aluillaan, mutta tekemistä on jo riittänyt.

- Olemme päässeet tekemään öljynvaihtoa ja harjoittelemaan renkaitten vaihtoa korjaamon tiloissa, Emmi ja Jouni kertovat.

KiipStart-tapahtumaa nuoret pitivät hyvänä ideana, koska samalla pääsi näkemään, mitä kaikkea vapaa-ajalla voi Kiipulassa tehdä. Emmin suuntana on tulevaisuudessa ainakin uimahalli, kun taas Jouni aikoo viettää aikaansa Toimarilla.

- Aion käydä kuntosalilla ja uimassakin, totesi puolestaan Atte.

Atte, Jouni ja Emmi
Atte, Jouni ja Emmi.

Autopuolella aloitti tänä syksynä viisi opiskelijaa, ja pitkästä aikaa mukaan saatiin myös kaksi tyttöä. Emmiä ala on kiinnostanut jo pitkään.

- Olen ollut mukana autoharrastuksessa pienestä pitäen isän kanssa. Harrastan myös enduroa. Käyn ajamassa kodin läheisellä pellolla ja myös Forssassa radalla, Emmi toteaa.

Cross Fit -ulkosali
Cross fit -ulkosali eli tuttavammin apinarata. Akseli näyttää mallia.

Kotieläinpihalla
Kotieläinpihalla voi tutustua muun muassa kanoihin.


Rastirata päättyi kaikkien opiskelijoiden yhteiseen kokoontumiseen läheisen lammen grillikatoksella, jossa tarjolla oli mehua ja pientä purtavaa. Samalla myös tuutorit pääsivät esittäytymään uusille opiskelijoille. Tuutorit voivatkin olla jatkossa uusien opiskelijoiden apuna, jos heille tulee mieleen jotakin kysyttävää tai muuta avuntarvetta.

Uusia opiskelijoita
Kaikki ryhmät kokoontuivat lopuksi grillikatokselle.

Teksti ja kuvat: Ulla Harju