Maaseutuparlamentti 2020 kokoaa kaikki maaseudun mahdollisuuksista innostuneet ja kiinnostuneet yhteen miettimään maaseudulla syntyviä ja siellä toimivia kestäviä ratkaisuja 1.-3.10.2020. 
Maaseutuparlamentti 2020 –paikkakisan kautta haetaan tapahtumapaikkaa, jossa maaseutuinnostus ja maaseutupoliittinen tahto näkyvät ja myös tuntuvat. Tapahtumapaikalta edellytetään lisäksi toimivia ja tarpeeksi suuria tiloja.

Tapahtuma kokosi vuonna 2017 noin 800 osallistujaa ja yhteensä yli 2000 kävijää. Edellisen tapahtuman toteutukseen osallistui yli 40 maaseudulla toimivaa organisaatiota.

Kisaan ovat ilmoittautuneet mukaan Janakkalan kunta (Kanta-Häme), Kannuksen kaupunki (Keski-Pohjanmaa), Kurikan kaupunki (Etelä-Pohjanmaa), KaakonKantri ja Leader Länsi-Saimaa ry yhdessä Kaakkois-Suomen nuorten kanssa (Etelä-Karjala), Kainuun Nuotta ry ja Sotkamon kunta ym. (Kainuu), Nurmeksen kaupunki (Pohjois-Karjala) ja Ähtärin kaupunki ja Ähtäri Zoo (Etelä-Pohjanmaa). Jokaisen ehdotuksen takana on laajempi yhteistyöverkosto, johon kuuluu useampi organisaatio.

Janakkalan hakemuksen takana ovat pääjärjestäjinä Janakkalan kunta ja Kiipulasäätiö sekä kumppaneina Hämeen Kylät ry, Janakkalan Maaseututuottajat ry ja MTK Häme.

Seuraavaksi kisa etenee raadin työskentelyyn. Raati valitsee avoimeen nettiäänestykseen sopivimmat ehdotukset. Lopulliseen tapahtumapaikan valintaan voi vaikuttaa netin kautta jokainen kiinnostunut. Nettiäänestyksestä tiedotetaan maaliskuussa Maaseutuparlamentti.fi –sivuilla sekä Maaseutuparlamentin some-kanavissa. 


Lue lisää maaseutuparlamentista.

Pidetään peukkuja Janakkalalle ja Kiipulalle!