Kiipulaan kesällä valmistuvan uudisrakennuksen nimeksi tulee Nurmela. Nimikilpailun voittajaehdotuksen antoi Kiipulan ammattiopiston opiskelija Milo Schulman.

Kiipulan opiskelijakunta järjesti nimikilpailun uuden rakennuksen nimeämiseksi joulukuussa. Nimiehdotuksia opiskelijoilta tuli yli 40. Voittoehdotuksen antoi VALMA-ryhmässä opiskeleva, espoolainen Milo Schulman.

Milo Schulman oli tehnyt taustatöitä nimen keksimiseksi.

– Ensin mietin paikkaa, mihin rakennus tulee ja mikä siihen sopisi nimeksi. Mietin myös, mikä nimi sopisi Kiipulaan muiden rakennusten kanssa sekä teemaan liittyen, Milo kertoo nimen taustoista.

Taustalta löytyykin Kiipulan historiaa, mikä miellytti erityisesti valintaraatia. Alueelta on aiemmin löytynyt pieni Nurmela-niminen omakotitalo.

–  Nimi on tällä tontilla historiallinen ja se on kiva saada takaisin. Ehdotus ja valinta menivät nappiin. Nimi on hieno ja tulee kestämään aikaa, Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala kiitteli.

Opetustiloja ja eläinten suoja

Uudisrakennus valmistuu kesällä Kiipulan ammattiopiston luonnonvara-alan ja maatalousalan perustutkinnon opetustiloiksi ja oppimisympäristöksi. Samalla se toimii eläinten suojana. Rakennuksen harjannostajaisia vietettiin jo tammikuussa.

– Meille uusi oppilaitosrakennus tuo jatkuvuutta ja kertoo uskostamme tähän paikkaan sekä koulutuksen mahdollisuuksiin, Jukka Kujala summasi.

Myös Miinantori kahviloineen ja puutarhamyymälöineen muuttaa uusiin tiloihin. Toiveena onkin tarjota matkailijoille uusi ja oiva kohde Janakkalassa.

­Nimikilpailun voittoehdotuksen antaja palkittiin lahjakortilla johtoryhmän kokouksessa Janakkalassa keskiviikkona. Lisäksi kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden opiskelijoiden kesken arvotaan myöhemmin lahjakortti opiskelijakunnan kokouksessa.

Nurmela:
Rakennuksen pinta-ala: 730 brutto-m2
Pääurakoitsija: Rakennuspalvelu Teknorak Oy
Kohteen suunnittelu: Ajan Arkkitehdit Oy / Asko Kaipainen ja Tuija Aaltonen

Pääkuvassa Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala onnittelee nimikisan voittajaa Milo Schulmania.