Kiipulan koulutus- ja kuntoutustoimintaa ylläpitää Kiipulasäätiö. Palveluksessamme on noin 500 alan ammattilaista. Kiipulan kokonaisuuteen kuuluvat Kiipulan ammattiopisto, Kiipulan yrityspalvelut, Kiipula Gardens, Kiipula Guest House ja kuntoutuspalveluita tuottava Avire Oy.

Päivittäinen asiakasmäärämme on noin 1 000 opiskelijaa ja kuntoutujaa ja vuosivaihtomme on noin 27 miljoonaa euroa (vuonna 2017).  Toimimme valtakunnallisesti Vantaalta Ouluun. 

Kiipulasäätiön strategiaperustan muodostavat perustehtävämme, arvomme ja visiomme. Perustehtävänä on ammatillisen erityisopetuksen ja kuntoutuksen järjestäminen. Toimimme yhteiskunnallisen hyvän tuottajana ja lisäämme ihmisten hyvinvointia tarjoamalla työhyvinvointipalveluita, virkistävää vapaa-aikaa ja laadukkaita puutarhatuotteita.
 
Unelmamme on yhdenvertainen ja esteetön yhteiskunta, jossa työn tekeminen ja hyvä elämä ovat mahdollisuutena kaikille.

Arvostamme

  • aikaansaavuutta
  • kumppanuutta
  • ihmisyyttä

Lue lisää arvoistamme.

Kehittäminen Kiipulasäätiössä Julkaisut


Kiipulasäätiön organisaatio

Kiipulasäätiö on perustettu vuonna 1945 ja säätiön taustayhteisöjä ovat Filha ry. (ent. Hengitys ja Terveys ry.) ja Janakkalan kunta. Säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii varatoimitusjohtaja Timo Reina ja hallituksen puheenjohtajana LT, johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo.
Kiipulasäätiön toimitusjohtaja on Jukka Kujala.

Vuosikertomukset


Kiipulan historiaa

Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksen historia kytkeytyy vahvasti kahden yhteiskunnallisesti aktiivisen ja edistyksellisen perheen, Emma ja Edwin Hedmanin ja Wilhelmiina ja Kustaa Kiipulan, elämäntyöhön. Hedmanit olivat uranuurtajia kehitysvammaisten koulutuksen järjestäjinä Suomessa ja Kiipulat testamenttasivat omaisuutensa tuberkuloosin vastustamistyöhön, mikä työsarka laajeni vuosikymmenten saatossa laaja-alaiseksi koulutus- ja kuntoutustoiminnaksi.

Kiipuloiden ja Hedmanien sukujen tarinat nivoutuivat yhteen vuonna 2009, jolloin valtio luopui erityisammattikouluistaan ja Hedmanien elämäntyöstä alkunsa saanut kehitysvammaisten koulutus Perttulan erityisammattikouluna liitettiin Kiipulasäätiön organisaatioon. 

Lokakuussa 2017 Kiipulasäätiö osti Avire Oy:n kuntoutustoiminnan ja näin vahvisti kuntoutustoimintansa volyymia.

Olemme Suomalaisten Työn Liiton jäsen (2019) ja meille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkki.