Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskusta ylläpitää Kiipulasäätiö. Palveluksessamme on noin 460 alan ammattilaista. Päivittäinen asiakasmäärämme on noin 1 000 opiskelijaa ja kuntoutujaa ja vuosivaihtomme on noin 27 miljoonaa euroa (vuonna 2017). Toimimme kahdeksallatoista paikkakunnalla Espoosta Ouluun. Kiipulan kokonaisuuteen kuuluvat Kiipulan ammattiopisto, Kiipulan kuntoutus, Kiipulan yrityspalvelut, Kiipula Gardens, Kiipula Guest House ja Avire Oy.

Kiipulasäätiön strategiaperustan muodostavat perustehtävämme, arvomme ja visiomme. Perustehtävämme mukaisesti vahvistamme asiakkaidemme työelämävalmiuksia ja kehitämme työelämäkäytäntöjä kohti esteetöntä ja suvaitsevaa yhteiskuntaa. Visiomme on olla edelläkävijä työelämävalmiuksien tukemisessa.

Arvostamme

  • aikaansaavuutta
  • rohkeutta
  • kumppanuutta
  • kohtuullisuutta
  • ihmisyyttä

Lue lisää arvoistamme.

Kehittäminen Kiipulasäätiössä Julkaisut


Kiipulasäätiön organisaatio

Kiipulasäätiö on perustettu vuonna 1945 ja säätiön taustayhteisöjä ovat Filha ry. (ent. Hengitys ja Terveys ry.) ja Janakkalan kunta. Säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii varatoimitusjohtaja Timo Reina ja hallituksen puheenjohtajana LT, johtava asiantuntija Kari-Pekka Martimo.
Kiipulasäätiön toimitusjohtaja on Jukka Kujala.

Kiipulasäätiön yleisesite 2017 

Vuosikertomukset


Kiipulan historiaa

Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksen historia kytkeytyy vahvasti kahden yhteiskunnallisesti aktiivisen ja edistyksellisen perheen, Emma ja Edwin Hedmanin ja Wilhelmiina ja Kustaa Kiipulan, elämäntyöhön. Hedmanit olivat uranuurtajia kehitysvammaisten koulutuksen järjestäjinä Suomessa ja Kiipulat testamenttasivat omaisuutensa tuberkuloosin vastustamistyöhön, mikä työsarka laajeni vuosikymmenten saatossa laaja-alaiseksi koulutus- ja kuntoutustoiminnaksi.

Kiipuloiden ja Hedmanien sukujen tarinat nivoutuivat yhteen vuonna 2009, jolloin valtio luopui erityisammattikouluistaan ja Hedmanien elämäntyöstä alkunsa saanut kehitysvammaisten koulutus Perttulan erityisammattikouluna liitettiin Kiipulasäätiön organisaatioon. 

Lokakuussa 2017 Kiipulasäätiö osti Avire Oy:n kuntoutustoiminnan ja näin vahvisti kuntoutustoimintansa volyymia.