Valtioneuvosto on maanantaina 16.3.2020 linjannut suosituksista mm. ammatillisen koulutuksen järjestäjille koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi.

Suosituksen mukaisesti myös Kiipulan ammattiopisto suljetaan 13.4.2020 saakka ja opetus siirtyy etäopetukseen. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020. Etäopetukseen siirtymisellä halutaan turvata opiskelijoiden ja henkilökunnan terveyttä ja turvallisuutta.

Vastuuopettajat ja ohjaushenkilöstö huolehtivat, että kaikki opiskelijat saavat asianmukaisen toimintaohjeistuksen etäopintojen toteuttamisesta.

Opiskelijat:

Tiistaina 17.3.2020 saat vastuuopettajaltasi toimintaohjeet, mitä ja miten opiskelet sekä pidät yhteyttä opettajiisi ja muuhun henkilökuntaan. Mikäli asut opiskelijatalossa, varmistamme kanssasi kulkuyhteydet kotiin. Sinun tulee osallistua etäopiskeluun säännöllisesti esimerkiksi  verkko-opetuksessa, erilaisia arjentaitoja harjoittaen, yhteisiä tutkinnon osia (ytot)- tai ammatillisia aineita opiskellen. Opettajat, ohjaajat ja avustajat ovat säännöllisesti sinuun yhteydessä etäopintojesi aikana, jotta opintosi sujuvat ja saat etäopintoihin ohjausta.

Jos olet jo tai sinulle on sovittu työelämässä oppimisen jakso, pyritään se toteuttamaan suunnitelman mukaisesti. Sinuun pidetään yhteyttä, käydään tapaamassa ja voit osoittaa osaamisesi näytöillä työelämässä oppimisen jakson aikana sen mukaan, kuin se on työpaikan ohjeiden mukaan mahdollista. Jos opiskelet oppisopimuksella, jatkat työskentelyä työpaikan ohjeiden mukaisesti. Poissaoloista tulee sinun ilmoittaa omalle opettajallesi ja työpaikalle samalla tavalla kuin ennenkin.

Lounasta ei tarjota etäopetuksen aikana, eikä silloin ole mahdollista saada ruokarahaa. Työelämässä järjestettävän oppimisen jaksolla ruokailusi on järjestetty tai  saat ruokarahaa.

Opintotoimisto palvelee sinua etäopintojesi aikana. Opiskeluhuollon palveluista tiedotetaan erikseen.

Huoltajat:

Opetushenkilöstö on saanut toimintaohjeet etäopetukseen siirtymisestä ja toimintaa johtavat koulutuspäälliköt. Jatkossa tullaan panostamaan erilaisten digitaalisten opetus- ja ohjausratkaisujen toteuttamiseen ja pyritään löytämään opiskelijalle soveltuvimman tavan etäopiskella. Opiskelijaan pidetään säännöllisesti yhteyttä, jotta opinnot sujuvat ja tarvittaessa annetaan yksilöohjausta. Opiskelijan etäopetuksen, ohjauksen ja avustamisen asioissa olkaa ensisijaisesti yhteydessä vastuuopettajaan.


Tiedotamme Wilmassa ja verkkosivuillamme koronaviruksen aiheuttamista järjestelyistä.


Lue kaikki koronavirukseen liittyvät tiedotteemme täältä >>