Työpaikalla järjestettävä koulutus

Ammatillisessa koulutuksessa opiskellaan yhä enemmän aidoissa työtehtävissä. Työpaikalla oppiminen eli entinen työssäoppiminen on tavoitteellista, oman ammattialan tehtävisssä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota seurataan, ohjataan ja arvioidaan. Yleensä opiskelija ei ole työpaikalla oppimisensa aikana työsuhteessa työnantajaan, eikä hänelle makseta palkkaa. 

Kiipulan ammattiopistossa koulutukset toteutetaan työvaltaisesti. Ammatillisissa perustutkinnoissa työssäoppimista on vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti. Aikuisten koulutuksissa työssä oppimista voidaan tehdä myös opiskelijan omassa työpaikassa, jos alan monipuolisten töiden tekeminen on siellä mahdollista.Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa (TELMA) tavoitteena on itsenäistyä ja valmentautua omien edellytysten mukaisiin työtehtäviin. Valmentavassa koulutuksessa (VALMA) opiskellaan työvaltaisesti tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. 

Työpaikalla oppimista ohjaava opettaja perehdyttää opiskelijan ja työpaikalla opiskelijaa ohjaavan työpaikkaohjaajan työssäoppimiseen.Työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijaa työtehtävissä ja työpaikan käytännöissä. 

Haluatko tarjota mahdollisuutta työpaikalla oppimiseen yrityksessäsi?

Voit ilmoittaa työskentelymahdollisuudesta  yhteydenottolomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä!