Valikko

Maamme koronatilanne on maakuntakohtaisesti hyvin vaihteleva. Kiipulan toiminta-alueen päävastuumaakunnissa on saatu maskien käyttöön liittyviä suosituksia. Suositamme Kiipulan kaikissa toiminnoissa sekä Avire Oy:ssä maskien käyttöä kaikissa ryhmätilanteissa, joissa emme voi järjestää etäisyyksiä turvallisiksi tai jos opetus on järjestetty esimerkiksi vilkkaassa työelämäympäristössä.

Kiipula on varautunut jo kesällä maskien käyttöön hankkimalla työntekijöille pestävät kangasmaskit. Myös kertakäyttöisiä maskeja on varattu ja niitä hankitaan edelleen.

Toisen asteen oppilaitoksissa maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja huoltajat. Kuntien on kuitenkin huolehdittava, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos kunta kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Myös Kiipulan ammattiopiston opetushenkilöstö voi ryhmätilanteessa jakaa maskeja, jos näkee tilanteessa tarttumisuhkaa.

Seuraamme koko ajan viranomaistiedotusta ja keskustelemme terveydenhuollon vastuulääkäreiden kanssa tilanteesta. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

THL:n suositus ja ohjeet kasvomaskin käytöstä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) >>

Opetushallituksen viimeisin ohjeistus maskien käytöstä (linkki avautuu uuteen ikkunaan) >>