Valikko

Alueellisesti voimaan tulleiden koronarajoitusten myötä Kiipulan ammattiopiston Tampereen, Nokian ja Lahden toimipaikoissa otetaan käyttöön vahva maskisuositus.

Sekä Päijät-Hämeen että Pirkanmaan pandemiaohjausryhmät ovat antaneet suosituksia koronatilanteeseen liittyen. Kasvomaskeja suositellaan nyt myös toisen asteen oppilaitoksiin eli lukioihin ja ammattioppilaitoksiin 26. marraskuuta lähtien. Näin ollen suositus astuu voimaan torstaina myös Kiipulan ammattiopiston toimipaikoissa Tampereella, Nokialla ja Lahdessa.

Toisen asteen oppilaitoksissa maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja huoltajat. Kuntien on kuitenkin huolehdittava, että kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville on saatavissa maskeja ilmaiseksi, jos kunta kuuluu suosituksen voimassaoloalueeseen. Myös Kiipulan ammattiopiston opetushenkilöstö voi ryhmätilanteessa jakaa maskeja, jos näkee tilanteessa tarttumisuhkaa.

Suositus voimassa myös muissa toimipaikoissa

THL on jo aiemmin päivittänyt suosituksia kasvomaskien käytöstä. Koronaepidemian kiihtymisvaiheessa kasvomaskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi myös julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Maskisuositus koskee myös toisen asteen koulutuksia.

Kiipulan ammattiopistossa suositellaankin maskien käyttöä kaikissa toimipaikoissa ryhmätilanteissa, joissa ei voi järjestää etäisyyksiä turvallisiksi tai opetus on järjestetty esimerkiksi vilkkaassa työelämäympäristössä. Henkilökunnan ja opiskelijoiden toivotaan ottavan maskisuositus vakavasti ja noudattavan sitä, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Ensisijaisen tärkeää on myös edelleen noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Maskin käyttö vaatii huolellisuutta

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu, nauraa tai laulaa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

Katso THL:n ohjevideo kasvomaskien käytöstä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Suosittelemme myös asentamaan THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen älypuhelimiin (linkki avautuu uuteen ikkunaan).