Uhkaako masennussairaus työ-, opiskelu- tai toimintakykyäsi? Mielenterveyskuntoutuksen kursseilla saat rohkaisua ja tukea omasta elämästä ja arjen asioista huolehtimiseen ja hoito- ja tukipalvelujen käyttöön sekä vahvistusta omaan hyvinvointiin ja toimintakykyyn.

Valittavana on seuraavat kurssit:

OPI-kursseja opiskelun tukemiseksi
OPI-kurssi on suunnattu 16-29-vuotiaille nuorille, joilla on masennus ja/tai ahdistuneisuusoireita ja jotka suorittavat ammatillista perustutkintoa tai lukiota joissakin seuraavista oppilaitoksista: Suomen diakoniaopisto Oy, Perho liiketalousopisto, Keravan lukio tai Ammattiopisto Tavastia.

NUPPU-kurssi
NUPPU -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta 16-28-vuotiaille mielenterveyden häiriötä sairastaville, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä tai siirtymässä opintoihin tai töihin. Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämää ja terveydenhuollon ammattilainen on todennut kuntoutuksen tarpeen.

ORAS-kurssi
ORAS -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta työelämässä tai opiskelemassa oleville, masennusta sairastaville. Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämääsi ja uhkaa pärjäämistäsi ja terveydenhuollon ammattilainen on todennut kuntoutuksen tarpeen.

Näin haet kursseille

Tarvitset hakemuksen liitteeksi lääkäriltä selvityksen terveydentilastasi (B-lausunto, alle vuoden vanha). 

Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Hakemuksen huolellinen täyttäminen auttaa kuntoutukseen pääsemisessä. Jos tarvitset apua, soita meille Avireen, autamme sinua mielellämme.

Toimita hakemus ja B-lausunto Kelan toimistoon.  Kela tekee päätöksen kuntoutuksesta. Kuntoutus on sinulle maksuton ja lisäksi voit hakea Kelasta kuntoutusrahaa ja matkakorvausta. Yhdelle kurssille otetaan 10 henkilöä.