Uhkaako masennussairaus työ-, opiskelu- tai toimintakykyäsi? Mielenterveyskuntoutuksen kursseilla saat rohkaisua ja tukea omasta elämästä ja arjen asioista huolehtimiseen, rohkaisua ja tukea hoito- ja tukipalvelujen käyttöön ja vahvistusta omaan hyvinvointiin ja toimintakykyyn.

Valittavana on seuraavat kurssit:

 • OPI-kursseja koulunkäynnin tukemiseen
  OPI-kurssi on suunnattu 16-25-vuotiaille nuorille, joilla on masennus ja/tai ahdistuneisuusoireita, jotka suorittavat ammatillista perustutkintoa jossakin seuraavista oppilaitoksista: Omnian ammattiopisto, Vantaan ammattiopisto Varia, Ammattiopisto Tavastia, Koulutuskeskus Salpaus tai Tampereen seudun ammattiopisto.

 • NUPPU-kurssi
  NUPPU -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta sinulle, joka olet 16-28-vuotias ja sairastat mielenterveyden häiriötä. Olet opiskelemassa, työelämässä tai siirtymässä opintoihin tai töihin. Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämääsi ja terveydenhuollon ammattilainen on todennut kuntoutuksen tarpeen.

 • ORAS-kurssi
  ORAS -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta sinulle, joka olet työelämässä tai opiskelemassa ja sairastat masennusta, joka uhkaa pärjäämistäsi.
  Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämääsi ja terveydenhuollon ammattilainen on todennut kuntoutuksen tarpeen.

 • SILMU-kurssi
  SILMU-kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta aikuiselle, jolla on mielenterveyden häiriöitä (lievä tai keskivaikea masennustila ja/tai ahdistuneisuushäiriö, työuupumus, vakaassa vaiheessa oleva kaksisuuntainen mielialahäiriö) ja aikuisille, jotka ovat opiskelemassa, työelämässä, palaamassa työhön tai väliaikaisesti pois työelämästä sairauslomalla, kuntoutustuella tai työttömänä.  


  Näin haet kursseille

  Tarvitset hakemuksen liitteeksi lääkäriltä selvityksen terveydentilastasi (B-lausunto, alle vuoden vanha). 
  Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132. Hakemuksen huolellinen täyttäminen auttaa kuntoutukseen pääsemisessä.   Jos tarvitset apua, soita meille Avireen, autamme sinua mielellämme. Toimita hakemus ja B-lausunto Kelan toimistoon.  Kela tekee päätöksen kuntoutuksesta. Kuntoutus on sinulle maksuton ja lisäksi voit hakea Kelasta kuntoutusrahaa. Yhdelle kurssille otetaan 10 henkilöä.