Mielenterveyskuntoutuksen kursseilla saat rohkaisua ja tukea omasta elämästä ja arjen asioista huolehtimiseen, rohkaisua ja tukea hoito- ja tukipalvelujen käyttöön ja vahvistusta omaan hyvinvointiin ja toimintakykyyn.

Kiipulan kuntoutus toteuttaa OPI-kursseja koulunkäynnin tukemiseen

OPI-kurssi on suunnattu 16-25-vuotiaille nuorille

  • joilla on masennus ja/tai ahdistuneisuusoireita
  • jotka suorittavat ammatillista perustutkintoa jossakin seuraavista oppilaitoksista: Omnian ammattiopisto, Vantaan ammattiopisto Varia, Ammattiopisto Tavastia, Koulutuskeskus Salpaus, Tampereen seudun ammattiopisto
  • ja oireet on diagnosoitu joko opiskelijaterveydenhuollossa tai muun terveydenhuollon toimesta.

Lue täältä lisää OPI-kursseista

NUPPU-kurssi

NUPPU -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta sinulle, joka olet 16-28-vuotias ja sairastat mielenterveyden häiriötä. Olet opiskelemassa, työelämässä tai siirtymässä opintoihin tai töihin.

Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämääsi ja tarve kuntoutukselle on todettu terveydenhuollon ammattilaisen toimesta.

Lue täältä lisää NUPPU-kursseista

ORAS-kurssi

ORAS -kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta sinulle, joka olet työelämässä tai opiskelemassa ja sairastat masennusta, joka uhkaa pärjäämistäsi.

Sairastaminen haittaa jokapäiväistä elämääsi ja tarve kuntoutukselle on todettu terveydenhuollon ammattilaisen toimesta.

Lue lisää ORAS-kursseista