"Ei teoriaa, vaan tekemistä
–  se on nuorten aikuisten osaamisohjelmassa parasta!”

Nuorten aikuisten osaamisohjelmasta eli NAO –opiskelusta on hattulalaisella Ville Salmisella paljon hyvää kerrottavaa. Opiskelut Kiipulassa menivät Villellä suorastaan putkeen, sillä valmistuminen varastonhoitajaksi logistiikan osaamisalalta tapahtui alle vuodessa, 10 kuukaudessa.

Miten Ville sitten päätyi opiskelemaan Kiipulaan?
- Mulla oli viiden vuoden työkokemus alalta. Olin töissä eri logistiikkafirmoissa ja varastoissa. Olisi ollut mahdollisuus tehdä opintoja työn ohessa, mutta opintojen teoriapitoisuus ei innostanut. Välillä muutin muutamaksi vuodeksi Tampereelle ja silloin suunnittelin myös kaupallista alaa ja lautapeli-kahvion perustamista, mutta yrittäjyydessä oli liian kovat riskit, taustoittaa Ville Salminen.
Lopulta TE-toimistosta ohjattiin ottamaan yhteyttä Kiipulaan, ja sen jälkeen opinnot etenivätkin vauhdilla.
- Näyttöjen antamisen mahdollisuus oli parasta ja se, että ei ollut paljon kirjoitushommia. Silloin olisi motivaatio tyssännyt heti, Ville toteaa.

Näyttötutkinto-opiskelu ei olekaan mitään pulpetissa istumista: viikon aloitusjakson jälkeen suuntauduttiin jo eri työpaikoille harjoittelemaan. Kiipulan näyttötutkintovalmentaja Mikko Heikkinen oli kartoittanut eri työharjoittelupaikkoja, ja Ville sai paikan Kodin Terrasta Hämeenlinnasta. Terra oli todella mieleinen työpaikka ja se poiki hänelle myös työpaikan. Valmistumisen jälkeen Ville aloittaa työt Terrassa huhtikuussa.

Useimmat Kiipulan NAO-opiskelijat ovat muutaman vuoden nuorempia kuin 28-vuotias Ville, joten heidän opiskelunsa voi kestää hieman kauemmin, jos työkokemusta ei ole vielä kertynyt.
- Tämä on loistava tilaisuus nuorille aikuisille hankkia ammatti sekä päästä kiinni työelämään, toteaa Mikko Heikkinen

Tiistaisena pakkaspäivänä Ville suoritti logistiikan perustutkintoon kuuluvan viimeisen näyttönsä tavaran kuljettamisesta. Näyttötehtävässä kuljetettiin elektroniikkaromua kierrätykseen. Romut otettiin hyllystä esiin haarukkavaunulla, siirrettiin trukilla kuljetusautoon ja sidottiin liinoilla kiinni.
Suoritusta tarkkaili näyttötutkintoarvioinnin mukaisesti työnantajan, työntekijöiden ja opetusalan edustajat. Opetusalan edustajana toimi näyttötutkintomestari Mervi Haikka Ammattiopisto Tavastiasta.

Kolme tarkkailevaa silmäparia eivät hämmentäneet Villeä, vaan työtehtävät etenivät sujuvasti ja ammattitaitoisesti. Lopputuloksena luonnollisesti olikin hyväksytty suoritus, ja niinpä valmistumiskahvit juodaan 17.3.2017.
- Enpä olisi arvannut, että valmistua voi näin nopeasti! Opiskelu oli tosi aktiivista ja aika kului nopeasti,
summaa Ville Salminen, varastonhoitaja.