Kenelle OPI-kurssi on tarkoitettu?

OPI-kurssi on Kelan järjestämää kuntoutusta sinulle, joka olet 16-29 vuotias, sinulla on masennusta ja/tai ahdistuneisuusoireita ja opiskelet ammatillista perustutkintoa joissakin seuraavista oppilaitoksista:

  • Suomen Diakoniaopisto
  • Perho liiketalousopisto
  • Keravan lukio
  • Ammattiopisto Tavastia

Sairastaminen uhkaa opiskeluasi ja haittaa jokapäiväistä arkielämää. Tarve kuntoutukselle on todettu terveydenhuollon ammattilaisen toimesta.

OPI-kurssin toteutus

OPI-kurssiin kuuluu sekä yksilöllisiä tapaamisia että ryhmätapaamisia. Ryhmässä on enintään 10 kuntoutujaa. Kurssi toteutetaan kokonaisuudessaan enintään 12 kuukauden aikana aloituskerrasta. Kurssijaksot suunnitellaan joustavasti huomioiden opiskeluaikataulu ja loma-ajat. 

Kurssilla työstät sinulle ajankohtaisia mielen, fyysisen hyvinvoinnin ja sosiaalisen terveyden teemoja yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa.

Hakeminen

OPI-kurssille haetaan Kelan lomakkeella KU 132. Hakemuksen täyttämisessä auttavat opiskeluhuollon kuraattorit ja muu henkilökunta, opiskelijaterveydenhuolto tai erityisopettaja. Hakemukseen liitetään lääkärin B-lausunto. Opiskelija toimittaa hakemuksen ja B-lausunnon yhtä aikaa Kelalle viimeistään 1 kk ennen kurssin alkua.