Kiipulan ammattiopisto osallistuu kansainvälisiin projekteihin, joiden avulla opiskelijat voivat lähteä 2-3 viikon jaksoille ulkomaille. Useimmiten matkaan lähtee kanssasi myös tukihenkilö (opettaja tai ohjaaja), joka auttaa sinua kieliongelmissa ja käytännön järjestelyissä. Vuosina 2016-2018 opiskelijavaihdot suuntautuvat Englantiin, Ruotsiin, Unkariin ja Viroon. Näihin opiskelijavaihtoihin osallistuu opiskelijoita ainakin kahdeksalta eri koulutusalalta. Sinullakin voi olla mahdollisuus osallistua työssäoppimisjaksolle tai opintojaksolle ulkomaille.

Ennen kuin ryhdyt pakkaamaan matkalaukkua, muista, että ulkomaan jaksoille et voi singahtaa ”äkkilähtönä”! Jos haluat ulkomaan jaksolle, sinun ja tukihenkilösi pitää sitoutua matkavalmisteluihin usean kuukauden ajaksi ennen matkaa.

Muita kansainvälistymisen vaihtoehtoja sinulle voivat olla esimerkiksi opiskeluryhmäsi projektityö, opintomatka, leirikoulu, ammattitaitokilpailut (Skills, Abilymbics) tai esiintymismatka ulkomaille.

Ole kuulolla ja vastaanottavaisin mielin, jos sinulle tarjotaan
mahdollisuutta ulkomaan jaksoon. Matkustaminen on sinulle myönteinen haaste ja uuden oppimisen paikka – matkailu avartaa aina!