Opiskeluaikana sinun on mahdollista majoittua eli asua Janakkalassa sekä Hämeenlinnassa. Majoitusmahdollisuus on koulupäivinä. Opiskelijataloissa ei voi asua viikonloppuisin etkä loma-aikoina, joten sinulla on oltava asunto myös kotipaikkakunnallasi. Majoituspäätös tehdään opiskelijavalinnan yhteydessä. 

Huoneet ovat viihtyisiä ja valmiiksi kalustettuja. Sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain henkilökohtaiset tavarasi ja omat liinavaatteet (tyyny, lakanat ja pyyheliina). Asuminen opiskelijataloissa on maksutonta eli ilmaista.  Sinun pitää huolehtia itse huoneesi siisteydestä.  Asut Kiipulan opiskelijataloissa pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa toisen opiskelijan kanssa. Toisten opiskelijoiden tavaroita, vaatteita tai ruokaa et saa lainata ilman lupaa. 

Opiskelijataloissa asuminen eroaa huomattavasti kotona asumisesta. Kun toisilleen vieraat ihmiset asuvat ja toimivat yhteisissä tiloissa, on tärkeää, että otat toiset huomioon. Sinun on annettava huonetoverillesi opiskelurauha ja vältettävä metelöintiä yhteisissä tiloissa.

Löydät oppilaitoksen järjestyssäännöt opiskelijatalojen ilmoitustauluilta sekä tästä linkistä.
Ohjeet koskevat sinua ja kaikkia Kiipulan ammattiopiston opiskelijoita. Ohjeet koskevat myös niitä henkilöitä, jotka vierailevat alueella vain tilapäisesti.

Majoittumisesta huolehtivat opiskelijataloissa työskentelevät ohjaajat. Heidän puoleensa voit kääntyä aina, kun sinulla on jotain majoittumiseen liittyviä kysymyksiä. Asumisesi tukena on ohjaajia ympäri vuorokauden. 

Opiskelijataloja voidaan välillä käyttää myös muuhun kuin opiskelijoiden majoittamiseen. Tällöin sinun kuuluu tyhjentää huone omista tavaroistasi.

Tuettu asuminen Janakkalan toimipaikassa

Kun asuminen ei onnistu ilman runsasta henkilökohtaista tukea, on Kiipulan ammattiopiston Janakkalan toimipaikassa mahdollisuus asua tuetun asumisen yksikössä. Tuetun asumisen yksikössä saat asumisen ohjauksen lisäksi henkilökohtaista tukea asumiseen ja arjen toimiin. Tuetun asumien yksikkö on esteetön.

Vapaa-ajan ja asumisen henkilökohtaiseen tukeen tarvitset kotikuntasi vammaispalvelun tms. myöntämän maksusitoumuksen, jotta voimme hoitaa sinulle tarvittavan tuen.

Tarvittavan viikoittaisen tuen saamiseksi hae kotikunnaltasi maksusitoumus asumiseen ja vapaa-aikaan 30 h/vko. Laskutamme kotikuntaasi henkilökohtaisesta asumisen ja vapaa-ajan tuesta 20 e/h.