Koronavirustilanteen aiheuttamat muutokset ja säädökset monissa toiminnoissa ovat saaneet koko Suomen siirtymään uudenlaisiin toimintatapoihin. Kiipulan ammattiopistokin siirtyi etäopetukseen 18.3.2020 alkaen.

Kiipulan vahva digiosaaminen on edesauttanut etäopetuskäytäntöjen soveltamista opetustyöhön heti muutoksen jälkeen.

– Meillä Kiipulassa opetus jatkuu, vaikkakin etänä. Vaikka tilanne asettaa meille kaikille haasteita, olemme pärjänneet hienosti, kertoo Kiipulasäätiön toimitusjohtaja ja rehtori Jukka Kujala.

Erityisen tärkeäksi on noussut vahva yhteys opiskelijoiden ja ohjaushenkilöstön välillä. Opiskelijoita ei jätetä yksin, vaan heihin ollaan yhteydessä säännöllisesti.

– Säännönmukainen ja päivittäinen yhteydenpito opiskelijoihin on erittäin tärkeää. Meillä on onneksi osaavaa opetushenkilökuntaa, joten etäohjaus toimii hyvin, Kiipulan ammattiopiston apulaisrehtori Anne Saari toteaa.

Vaikka haasteitakin matkan varrella on tullut, ne on selätetty yksi kerrallaan ja yhdessä toimien.

– Tärkeintä on tietysti se, että opiskelijamme ja henkilökuntamme pysyvät terveinä ja turvassa, rehtorit toteavat yhdestä suusta.

Muista yhteishaku!

Vaikka tällä hetkellä etäopiskelu ja erilaiset tavat toimia vievät monelta huomion, on kuitenkin hyvä miettiä myös tulevaa. Kevään yhteishaku vaativan erityisen tuen ammatilliseen koulutukseen on nimittäin käynnissä. Hakuaikaa Kiipulan ammattiopistoon on aina keskiviikkoon 1.4.2020 saakka.

– Vaikka poikkeusolot vallitsevatkin, kannattaa silti olla valppaana ja miettiä tulevaisuutta. Normaaliolot palaavat jälleen syksyllä ja uudet opiskelijat aloittavat opiskelun. Nyt kannattaa siis hakea! Jukka Kujala kannustaa.

Kiipulan ammattiopistossa voi opiskella 13 eri ammattitutkintoa aina puutarhurista vastaanottovirkailijaksi tai ajoneuvoasentajasta merkonomiksi. Lisäksi Ammatilliseen koulutukseen valmentava VALMA ja Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava TELMA -koulutukset alkavat syksyllä usealla paikkakunnalla.

#Kiipulaetähaaste esillä somessa

Miten sitten etäopiskelu ja -ohjaus Kiipulassa toimii? Haastoimme ammattiopiston opetus- ja ohjaushenkilöstön kertomaan etäopiskelusta kuvin ja videoin.

Haastetta voi seurata Kiipulan ammattiopiston sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Instagramissa tunnistella #Kiipulaetähaaste.


Pääkuvassa:
Apulaisrehtori Anne Saari saa nyt osallistua moniin etäneuvotteluihin päivittäin.

Teksti: Ulla Harju
Kuva: Karin Pasila


Kevään yhteishaku on käynnissä opintopolku.fi-sivustolla 1.4.2020 klo 15 asti. Neuvoja hakemiseen saa ammattiopiston hakuneuvonnasta sekä verkkosivujen chatista.

https://www.kiipula.fi/hakuneuvonta

hakuneuvonta(at)kiipula.fi
tai
puh. 040 905 1883