Kiipulan ammattiopiston autoalan järjestämä kolmen viikon mittainen rengasralli pyörii tänä syksynä jo seitsemättä kertaa.

–  Kiirettä on pitänyt. Asiakkaita on käynyt vaihdattamassa renkaita keskimäärin 50 päivässä, opettaja Kimmo Joutvuo kertoo.

Opiskelijat saavat Rengasrallin aikana arvokasta käytännön kokemusta: rutiinit ja toistot tuovat varmuutta otteisiin, eikä tyhjiä hetkiä tule. Asiakas puolestaan saa vaihdetut renkaat takaisin pestyinä ja pussissa. Vaihtoehtoisesti renkaat voi jättää Kiipulaan rengashotelliin.

–  Rengasralliin osallistuu kymmenkunta aktiivista opiskelijaa, jotka ovat valmiita joustamaan muun muassa kahvitauoistaan ja ruokailuajoista, jotta hommat saadaan tehtyä valmiiksi, kehuu Joutvuo opiskelijoitaan sitoutuneisuudesta ja joustavuudesta.

Kimmo Joutvuo
Kimmo Joutvuo ohjaa Rengasrallia

Käytännön kokemusta opiskelijalle

–  Rengasralli on kivaa, sanoo 17-vuotias ensimmäisen vuoden autoalan opiskelija Atte Juutilainen.

Juutilainen on aina tykännyt koneista ja autoista ja hän pitää asioiden korjaamisesta ja rakentelusta. Vaikka renkaiden nostelu on raskasta, ovat työt Rengasrallissa olleet hänen mielestään mukavia.

–  Töitä on saanut tehdä itsenäisesti, mutta ohjaajilta saa apua aina tarvittaessa. Auton renkaan vaihdossa pitää osata muun muassa huomioida pyörimissuunta. Myös eri pultti- ja mutterikoot vaihtelevat autoittain, Juutilainen kertoo.

Syksyn mittaan Juutilainen on ehtinyt lisäksi tehdä muun muassa öljynvaihtoja, käsijarrun ja vaihdelaatikon säätöjä sekä vaihtaa hihnoja. Tulevaisuudessa Juutilainen toivoo työskentelevänsä koneiden parissa kenties Puolustusvoimilla.

– Suunnitelmissa on lisäksi hankkia sähköalan koulutusta, Juutilainen hymyilee.

Rengasralli Kiipulan autohuollossa 8.11.2019 saakka:
ma-ti klo 9-16
ke klo 9-18
to-pe klo 9-16
la-su suljettu

Osoite: Kiipulantie 507, Turenki