Lain mukaan ennen 23.9.2018 julkaistujen verkkosivujen pitää olla saavutettavuusvaatimusten mukaisia 23.9.2020. Näin on myös Kiipulan verkkosivujen kohdalla.

Meillä Kiipulassa saavutettavuusasiat otetaan vakavasti ja niitä mietitään ja parannetaan jatkuvasti. Verkkosivuillemme on tehty saavutettavuusarviointi Avaava Digital Oy:n toimesta toukokuussa 2019. Auditoinnissa havaittiin useita puutteita saavutettavuuteen liittyen, toisaalta moni asia oli myös hyvin.

Kiipulan verkkosivut tullaa uusimaan vuoden 2020 aikana. Saavutettavuusdirektiivin mukaiset asiat otetaan huomioon uusilla verkkosivuilla.


Nykyisillä verkkosivuillamme on korjattu muun muassa seuraavia puutteita syksyn 2019 aikana.

  • Sivuston värikontrasteja on parannettu
  • Otsikoiden ja linkkien värejä on muutettu
  • Läpinäkyvyyttä ja selkeyttä on parannettu kuvien päällä olevissa värilaatikoissa
  • Murupolut on yhtenäistetty
  • Sivuille on lisätty ”skip-to-content”-linkki

Jos huomaat nykyisellä sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjille. Voihan olla, että asia on jo tiedossa tai siihen on jo reagoitu. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Meille voi lähettää viestiä joko yhteydenottolomakkeen kautta tästä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen viestinta(at)kiipula.fi.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000