Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja

  • Kiipulan toimipaikka, mahdollisuus asumiseen

Opiskelet erilaisia sähköalan kokoonpanotehtäviä ja opit käyttämään sähköalan keskeisiä perustyökaluja. Koska käsiteltävät laitteistot ovat sähkötoimisia, turvallisuus on keskeinen osa opintoja.

Opintojen alussa suoritat mm. erilaisia työturvallisuuteen liittyviä osioita, kuten
työturvallisuuskortti-, tulityökortti- ja ensiapu-koulutukset.  Muita opiskelusisältöjä ovat  sähkötekniikan perussäännöt, elektroniikan ja sähköalan kokoonpano- ja asennustehtävät sekä tietokoneiden ja tavallisimpien sovellusohjelmien peruskäyttötaidot.  Kaikkeen tekemiseen sisältyy myös asiakaspalvelutaitojen opiskelua.

Opinnot toteutetaan yksilöllisesti pienryhmässä.  Opintoja voidaan suorittaa myös työpaikoilla, mikä antaa erilaisia mahdollisuuksia yksilölliseen etenemiseen.

Opiskelijat dokumentoivat oppimistaan työkortteihin, blogeihin tai muulla tarkoituksenmukaisella tavalla.

Opiskelun jälkeen

Voit työllistyä muun muassa sähkö- ja elektroniikka-alan asennus- ja kokoonpanotehtäviin, sähkölaitteiden kierrätykseen liittyviin tehtäviin tai tietoliikenneverkkojen asennustöihin.
Alan työtehtäviä ovat myös antenniverkkoasennukset, www-sivustojen laadinta ja ylläpito, työskentely it-alan -liikkeissä tai –osastoilla, kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteiden tai tarvikkeiden myynti sekä kulunvalvonta- ja murtosuojausalan työt.