Kiipulassa tehdään aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa. Työelämän kanssa tehtävällä yhteistyöllä tuetaan työnantajia erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan urapolun edistämisessä. Tavoitteemme on jakaa asiantuntijuutta työnantajien kanssa, ja käydä aktiivista vuoropuhelua sekä tiedonvaihtoa toiminnan kehittämiseksi. Pyrimme siihen, että työnantaja saa työntekijän, jollaista hän tarvitsee. Opiskelijan olemassa olevan osaamisen tunnistaminen, ja opiskelu- ja urapolun rakentaminen erityisopiskelijalle yhteistyössä työantajien kanssa on tärkeä osa kommunikaatiota.


Ammatillisen koulutuksen uudistuksen myötä tarve yhteistyön vahvistamiselle on lisääntynyt. Opiskelu on siirtynyt entistä enemmän työpaikoilla toteutettavaksi, ja mm. mahdollisuuksia oppisopimuksen toteuttamiseen on lisätty. Kiipulan ammattiopistossa opiskellaan työvaltaisesti, ja perinteet tuetun koulutuksen järjestämiseen ovat pitkät.

TÄÄLTÄ löydät lisätietoa osatyökykyisen palkkaamiseen. Huomaa, että tukea voit saada myös lyhemmäksi ajaksi työllistämiseen.

Osatyökykyisen työllistäminen kannattaa! Kysy rohkeasti meiltä lisätietoja:
Marjo Siekkinen, puh. 040 714 2880, marjo.siekkinen(at)kiipula.fi.


Työuralle-hankkeessa on julkaistu kolme erilaista videota, jotka tuovat esille opiskeiljoiden erilaisia polkuja työelämään. Katso videot alta.

Työuralle! - Sampsan tarina

Työuralle! - Arin tarina

Työuralle! - Vanajanlinna


Työuralle on ESR -rahoitteinen hanke, jonka toiminta-alue on Kanta-Häme. Hankkeen toiminta-aika on 1.2.2018-31.7.2020. Päätoteuttajana hankkeessa on Kiipulasäätiö, osatoteuttajina Forssan ammatti-instituutti FAI, Hyria Koulutus, Ammattiopisto Tavastia ja uraohjauksen asiantuntijaroolissa HAMK ammatillinen opettajakorkeakoulu. Kiipulan tehtävä hankkeessa on joustavoittaa eritysopiskelijoiden siirtymää työelämään. Projektipäällikkö Kati Jokio p. 040-905 1291