Työssäoppiminen

Ammatillisessa koulutuksessa opiskellaan yhä enemmän aidoissa työtehtävissä. Työssäoppiminen on tavoitteellista, oman ammattialan tehtävisssä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, jota seurataan, ohjataan ja arvioidaan. Yleensä opiskelija ei ole työssäoppimisen aikana työsuhteessa työnantajaan, eikä hänelle makseta palkkaa. 

Kiipulan ammattiopistossa koulutukset toteutetaan työvaltaisesti. Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavassa koulutuksessa tavoitteena on itsenäistyä ja valmentautua omien edellytysten mukaisiin työtehtäviin. Valmentavassa koulutuksessa opiskellaan työvaltaisesti tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa. Ammatillisissa perustutkinnoissa työssäoppimista on vähintään 30 osaamispisteen laajuisesti. Aikuisten koulutuksissa työssä oppimista voidaan tehdä myös opiskelijan omassa työpaikassa, jos alan monipuolisten töiden tekeminen on siellä mahdollista.

Työssäoppimista ohjaava opettaja perehdyttää opiskelijan ja työpaikalla opiskelijaa ohjaavan työpaikkaohjaajan työssäoppimiseen.Työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijaa työtehtävissä ja työpaikan käytännöissä. 

Haluatko tarjota työssäoppimispaikkaa yrityksessäsi/työyhteisössäsi?

Voit ilmoittaa avoinna olevasta työssäoppimispaikasta yhteydenottolomakkeella. Olemme sinuun yhteydessä!