Kiipulan ja Hämeenlinnan toimipaikoissa on monipuolinen valikoima vapaa-ajan mahdollisuuksia.

Voit osallistua ohjattuun toimintaan tai harrastaa itsenäisesti useita lajeja. Opiskelijoilla on mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa omia ryhmiä, joita ohjaushenkilökunta tukee. Kiipulan ohjatuista ryhmistä saat lisätietoja opiskelijatalojen ohjaajilta, vapaa-aikaohjaajilta ja ilmoitustauluilta.


Vapaa-aika Kiipulan päätoimipaikassa

Kiipulan alueella voit harrastaa monenlaista liikuntaa. Kiipulan alueella on hyvät ulkoilupolut, joilla voit kesällä liikkua jalan ja talvella hiihtää. Alueella on myös tenniskenttä. Kiipulassa voit harrastaa myös sisäliikuntaa monipuolisesti.

Sauna ja uimahalli
Sauna ja uimahalli sijaitsevat kuntoutuskeskuksen tiloissa. Ne ovat avoinna ma-ti ja to klo 18.00-20.00. Sauna auki keskiviikkoisin klo 18.00-20.00.

Toimari
Toimari on yhteinen vapaa-ajantila kaikille Kiipulan ammattiopiston opiskelijoille.

Siellä voit esimerkiksi:

  • tavata toisia opiskelijoita
  • pelata konsolipelejä isolta screeniltä
  • lukea lehtiä, sarjakuvia ja kirjoja
  • pelata biljardia ja lautapelejä 
  • piirtää ja askarrella

Toimari on avoinna ma-to klo 17.00–20.15.

Kuvataidepajalla ja kädentaitopajalla on ohjattua toimintaa kerran viikossa. Kuvataidepajassa sinulla on mahdollisuus piirtää, maalata tai harrastaa muita taiteita. Kädentaitopajassa askarrellaan ja tehdään käsitöitä monipuolisesti vaihtuvilla teemoilla.

Opiskelijakahviot ja Miinantori


Kiipulan oppilaitosalueella sijaitsee myös opiskelijoiden ylläpitämiä kahviloita, jotka samalla toimivat oppimisympäristöinä. Aukioloajoista ilmoitetaan tarkemmin lukuvuoden alussa.

Miinantori on Kiipulan alueen "kauppa", jossa on myös kahvio. Kaupan tuotevalikoimaan kuuluu elintarvikkeita, hygieniatuotteita, opiskelutarvikkeita, Kiipula-tuotteita sekä sesongin kukkia ja vihanneksia.

Miinantorin aukioloajat

Vapaa-aika Punaportin toimipaikassa

Punaportin toimipaikassa järjestetään siellä asuville opiskelijoille ohjattua vapaa-ajantoimintaa arki-iltaisin. Jos asut Punaportilla, voit käyttää myös Hämeenlinnan vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, kuten uimahallia ja kirjastoa.

Opiskelijoiden omakustanteisiin harrastuksiin kuuluvat muun muassa käynnit jääkiekko- ym. peleissä, ratsastamassa ja keilaamassa sekä elokuvissa. Nämä käynnit sinun pitää maksaa siis itse. Lisäksi järjestetään retkiä eri kohteisiin ja osallistutaan valtakunnallisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin.