Valikko

Läsnäolo

Opintosi etenevät, kun olet läsnä ja osallistut opetukseen henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan.

Ilmoita vastuuopettajallesi aina mahdollisimman pian, jos et voi osallistua opetukseen. Työelämässä oppimisen aikana ilmoita poissaolostasi myös työpaikalle. Sairaana ei saa osallistua opetukseen tai mennä työpaikalle.

Yli viikon koulupäivän sairauspoissaolosta sinun pitää toimittaa lääkärin kirjoittama todistus.

Opettajat seuraavat sinun läsnäoloasi. Runsaat poissaolot vaikuttavat oppimiseen ja opintojen etenemiseen. Opettaja ilmoittaa yli viikon luvattomista poissaoloista opintojasi rahoittavalle taholle. Tällöin rahoittaja saattaa vaatia sinua selvittämään, miksi olet ollut pois opinnoista.

Oppilaitoksen opintohallintojärjestelmästä siirtyvät muun muassa seuraavat tiedot
Oma opintopolku -palveluun

  • opintojen aloittaminen ja päättäminen
  • läsnäolo
  • suoritukset

Kela seuraa opiskelutietojasi Opintopolku-palvelusta. Tarvittaessa opintojen rahoittajat pyytävät sinulta lisätietoja, esimerkiksi HOKSin. Jos opiskelusuunnitelmasi muuttuvat, toimitetaan Kelaan valvontailmoitus.

Opintojen keskeyttäminen

Sinulle voi joskus tulla sellainen elämäntilanne, että joudut keskeyttämään väliaikaisesti opintosi tai haluat erota oppilaitoksesta kokonaan. Tällaisessa tilanteessa ota heti yhteys opettajaasi. Opettajan kanssa pääset keskustelemaan keskeyttämisen syistä, ja voitte yhdessä miettiä vaihtoehtoja jatkoa varten. Vastuuopettajasi kirjoittaa jatkosuunnitelman HOKSiin yhdessä sinun kanssasi. Hän auttaa myös opiskelun keskeytymiseen tai eroamiseen liittyvissä hakemuksissa, jotka täytetään Wilmassa.