Valikko

Opiskelijan salasanan vaihto

Tämä ohje koskee Microsoftin M365-tunnuksen salasanaa (etunimi.sukunimi@edu.kiipula.fi), jolla opiskelija kirjautuu koneelle, Microsoftin ja Googlen palveluihin.

Kun opiskelija on suorittanut rekisteröinnin, hän voi vaihtaa unohtuneen salasanansa osoitteessa http://aka.ms/sspr

Opiskelijat voivat jatkossa vaihtaa itse salasanansa, jos ovat sen unohtaneet. Opiskelijalla tulee olla puhelin tai toinen sähköpostiosoite, jotta hän voi käyttää tätä palvelua. ​​​​​​​Opiskelija pystyy kirjautumaan normaalisti koulun koneille myös ilman käyttöönottoa, mutta kaikki Microsoftin palvelut eivät ole käytössä ennen kuin rekisteröinti on suoritettu.

Jos opiskelijalla ei ole mahdollista rekisteröidä puhelinnumeroa tai toista sähköpostia palvelua varten, lähettäkää tästä tieto it.tuki@kiipula.fi osoitteeseen. IT-tuki ottaa palvelun pois käytöstä kyseiseltä opiskelijalta.

Palvelun voi rekisteröidä toimimaan Microsoft Authenticator -sovelluksella puhelimessa, tekstiviestillä puhelimessa tai sähköpostilla. Ennen kuin jatkat ohjetta, päätä minkä tavan haluat ottaa käyttöön. Sen jälkeen voit siirtyä kyseisen ohjeen kohtaan. 

Rekisteröinti käyttämällä Microsoft Authenticator -sovellusta

 1. Avaa selain ja mene osoitteeseen https://aka.ms/mysecurityinfo
 2. Anna tarvittaessa käyttäjätunnus ja salasana (Kuvat 1 ja 2)
 3. Seuraavaksi aukeaa ”Lisätietoja tarvitaan” ikkuna, valitse ”Seuraava” (Kuva 3)
 4. Seuraavaksi käyttöönotto ehdottaa Microsoft Authenticatorin asennusta. (Kuva 4) Tämä on Microsoftin suosittelema varmennekeino ja jos opiskelijalla on mahdollisuus ladata sovellus puhelimeen, hän voi ladata sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta (Androidilla Play kauppa, iPhonella App store). Kun sovellus on asennettu puhelimeen, valitse ”Seuraava”. 
 5. Käynnistä Microsoft Authenticator puhelimella ja valitse oikean yläkulman kolme pistettä ja ”Lisää tili” (kuva 5). Valitse ”Muu tili” (kuva 6). 
 6. Tietokoneella valitse ”Seuraava” (kuva 7). Skannaa QR-koodi puhelimen kameralla. Tilisi on nyt lisätty Authenticatoriin (kuva 8). Valitse ”Seuraava”.
 7. Klikkaa puhelimen ruudulla näkyvää tilin nimeä ja kirjoita siinä näkyvä kuusinumeroinen koodi tietokoneella (kuvat 9, 10 ja 11). Valitse ”Seuraava”. Käyttöönotto on nyt valmis ja opiskelija voi käyttää jatkossa Microsoft Authenticatoria salasanan nollaukseen.
Kuva 1.
Kuva 2.
Kuva 3.
Kuva 4.
Kuva 5.
Kuva 6.
Kuva 7.
Kuva 8.
Kuva 9.
Kuva 10.

Rekisteröinti käyttämällä puhelinta (tekstiviesti)

 1. Avaa selain ja mene osoitteeseen https://aka.ms/mysecurityinfo
 2. Anna tarvittaessa käyttäjätunnus ja salasana (Kuvat 1 ja 2).
 3. Seuraavaksi aukeaa ”Lisätietoja tarvitaan” ikkuna, valitse ”Seuraava” (Kuva 3).
 4. Valitse ”Haluan määrittää eri menetelmän” (Kuva 4).
 5. Valitse alasvetovalikosta rekisteröintimuodoksi puhelin (kuva 12). Valitse alasvetovalikosta oikea maakoodi (Finland +358) ja anna puhelinnumero (kuva 13). Valitse ”Seuraava”.
 6. Kirjoita tekstiviestillä saamasi koodi tekstikenttään ja valitse ”Seuraava”. Käyttöönotto on nyt valmis ja opiskelija voi käyttää jatkossa puhelinta salasanan nollaukseen
Kuva 1.
Kuva 2.
Kuva 3.
Kuva 4.
Kuva 12.
Kuva 13.

Rekisteröinti käyttämällä sähköpostia

Avaa selain ja mene osoitteeseen https://aka.ms/mysecurityinfo

 1. Anna tarvittaessa käyttäjätunnus ja salasana (Kuvat 1 ja 2).
 2. Seuraavaksi aukeaa ”Lisätietoja tarvitaan” ikkuna, valitse ”Seuraava” (Kuva 3).
 3. Valitse ”Haluan määrittää eri menetelmän” (Kuva 4).
 4. Valitse alasvetovalikosta rekisteröintimuodoksi sähköposti(kuva 12). Kirjoita tekstikenttään jokin toinen henkilökohtainen sähköpostiosoite ja valitse ”Seuraava” (kuva 14).
 5. Kirjoita tekstikenttään sähköpostiin tullut koodi ja valitse ”Seuraava”. Käyttöönotto on nyt valmis ja opiskelija voi käyttää jatkossa sähköpostiaan salasanan nollaukseen.
Kuva 1.
Kuva 2.
Kuva 3.
Kuva 4.
Kuva 12.
Kuva 14.