Valikko

Tuki- ja liikunta­elinsairaiden TULES-kuntoutus

TULES-kurssi on Kelan kuntoutusta tuki- ja liikuntaelinoireisille. Kurssin tavoitteena on parantaa omaa fyysistä kuntoa, elämänhallintaa ja henkistä hyvinvointia sekä mahdollistaa työssä jatkaminen ja jaksaminen. Palvelua toteuttaa Avire Oy Janakkalassa.

Löydät alkavat kurssimme selaamalla sivua alas kohtaan ”Alkavat kurssit” tai Kelan kurssihausta (kirjoita sanahakuun Janakkala).

Kelan kurssihaku

Lisätiedot:
Asiakaspalvelu, puh. 050 463 5437
avire.asiakaspalvelu@kiipula.fi

Avire Oy

Kenelle

Yli 18-vuotias ja sinulla on diagnosoitu selkäsairaus. Sairauden oireet ovat jatkuneet yli 3 kuukautta eivätkä fysioterapian avokuntoutus ja omakuntoutus ole olleet riittäviä. Sairautesi vaikeuttaa töistä tai opinnoista selviytymistä tai muiden arkisten asioiden tekemistä.

Sinulla on riittävästi itsenäistä toimintakykyä, jotta pystyt liikkumaan palveluntuottajan tiloissa ilman avustamista ja osallistumaan täysipainoisesti kurssille. Olet motivoitunut toimintakykysi parantamiseen ja elämäntapamuutokseen.

Tavoitteet

Kurssin tavoitteena on, että saat tukea ja ohjausta elämäntilanteeseesi ja arjessa selviytymiseen. Kurssilla pyritään lisäämään voimavarojasi ja valmiuksiasi niin, että pystyisit monipuolisesti osallistumaan toimintoihin omassa elinympäristössäsi ja yhteiskunnassa.

Sisältö

Kuntoutus toteutetaan ryhmäkuntoutuksena, ja siinä otetaan huomioon jokaisen asiakkaan yksilöllinen kuntoutustarve ja -tavoite.

Kurssi sisältää muun muassa ryhmäkeskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä, monipuolista tekemistä sekä yksilöllisiä haastatteluja, tapaamisia ja keskusteluja kuntoutusasiantuntijoiden kanssa.

Toteutus

Kuntoutus järjestetään Kiipula Aviren Janakkalan toimipisteessä. Kurssi kestää 13 vuorokautta (5vrk + 5vrk + 3vrk). Voit yöpyä kuntoutuspaikassa tai käydä kuntoutuksessa päivittäin kotoa käsin.

Avire järjestää aikuisille työelämässä oleville selkäoireisille asiakkaille Tules-kuntoutuskursseja.

Moniammatillisen tiimin jäsen on yhteydessä sinuun ennen kuntoutusta, kuntoutusjaksojen välissä ja kuntoutuksen jälkeen.

Hakeminen

Tules-kuntoutuskursseillemme voi hakeutua ensisijaisesti Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan Hyvinvointialueella asuvat.

Lääkäri arvioi kuntouksesi tarpeellisuuden. Tarvitset lausunnon (lääkärinlausunto B), jotta voit hakea kuntoutusta.

Kursseille haetaan Kelan lomakkeella KU 132. Hakemukseen liitetään lääkärin B-lausunto. Kela tekee päätöksen kuntoutuksesta. Voit tehdä ja lähettää hakemuksen Oma-Kelassa tai täyttää paperilla ja lähettää postilla.
Lataa tulostettava lomake Pdf:nä.

Lisätietoa hakuprosessista Kelan sivuilla.

Kuntoutus on osallistujille maksutonta ja he voivat hakea kuntoutuspäiviltä Kelasta kuntoutusrahaa ja matkakorvausta.

Lue lisää Kelan kuntoutusrahasta.

Lue lisää Kelan matkakorvauksesta.

Katso alkavat kurssit Kelan kurssihausta. Kirjoita sanahakuun ”Kiipula”. Avaa Kurssihaku.

Alkavat kurssit

Alkavien kurssin aikataulun kokonaisuudessaan voit katsoa Kelan kurssihausta syöttämällä hakuikkunaan kurssinumeron.

Tules-kurssi 89637
Kurssin kohderyhmä: Selkäsairaudet
Työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville tai opiskelijoille
Sisältää majoituksen ja täysihoidon. Jaksot 5 vrk + 5 vrk + 3 vrk:
18.03.2024–22.03.2024
19.08.2024–23.08.2024
20.11.2024–22.11.2024

Tules-kurssi 89638
Kurssin kohderyhmä: Selkäsairaudet
Työelämässä oleville, sinne palaaville, kuntoutustuella oleville tai opiskelijoille
Sisältää majoituksen ja täysihoidon. Jaksot 5 vrk + 5 vrk + 3 vrk:
20.05.2024–24.05.2024
02.09.2024–06.09.2024
27.11.2024–29.11.2024

”Tärkeintä on ollut se, että olen lakannut välttelemästä selkäni käyttämistä. Olen huomannut, että kipuni eivät lisäänny, vaikka käytän selkääni.” 

TULES -kuntoutukseen osallistuneelta saatu palaute

”Kuntoutusjakso toimi hyvänä herättäjänä, huomasin olevani suorittaja. Opettelen nyt armollisuutta itseäni kohtaan ja rentoutta elämääni.” 

TULES -kuntoutukseen osallistuneelta saatu palaute