Valikko

KiipMTB

KiipMTB on maastopyöräilyn kuntotapahtuma, joka järjestetään sunnuntaina 8.10.2023 Kiipulassa Turengissa.

Seuraa meitä Facebookissa!

KiipMTB 2023 poljetaan Kiipulassa sunnuntaina 8.10.2023.

KiipMTB-maastopyörätapahtuma on kuntotapahtuma, jossa on ajanotto. Sarjoja on niin miehille kuin naisille sekä pojille ja tytöille (alle 12 v.). Sarjojen kolme parasta palkitaan. Lisäksi järjestämme tänä vuonna sähköpyörille oman kuntosarjan – osallistujat saavat ajan, mutta sijoituksia ei jaeta. Vuoden 2023 reitti on uusittu osittain. Merkittävin muutos on vaihdettu ajosuunta. Vuoden 2023 reittiin pääsee tutustumaan tästä.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki maastopyöräilyn harrastajat. Osallistuminen ei vaadi lisenssiä.

Tapahtuman Facebook-sivuille päivitämme kuulumisia. Voit seurata meitä myös Instagramissa nimimerkillä @kiipmtb.

Tapahtuman historiaa

Ensimmäinen KiipMTB-tapahtuma järjestettiin lokakuussa 2017. Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin vuosi vuodelta; ensimmäisenä vuotena reitille lähti 77 polkijaa, ja vuonna 2020 lähtöviivalla nähtiin 159 polkijaa. Vuonna 2021 lähtöviivalla nähtii saman verran osallistujia kuin edellisenä vuonna.

Vuonna 2017 sarjoja oli neljä; miehet 30 km, naiset 30 km, miehet 10 km ja naiset 10 km. Vuodelle 2018 reittiä muutettiin hieman saadun palautteen perusteella ja otettiin mukaan muutama haastavampi osuus. Matkat muuttuivat aavistuksen pitkän matkan ollessa 28 km ja lyhyt matka 14 km. Lisäksi uutena sarjana vuonna 2018 oli lasten 6 km -reitti. Vuonna 2019 kisareitit pysyivät samoina kuin vuonna 2018. Sarjoja järjestettiin yhteensä seitsemän kun tytöille ja pojille järjestetiin omat sarjat kuin myös sähkövausteisille pyörille pitkälle matkalle. Vuonna 2020 kisareitit ja sarjat olivat samat kuin kahtena edellisenä vuotena, mutta itse tapahtumaan tuli pieniä uudistuksia muun muassa ajanoton suhteen – tuloksia pääsi ensimmäistä kertaa seuraamaan livenä. Vuoden 2021 tapahtumaan kisareittiä päivitettiin – lyhyt matka oli 17 km ja pitkä matka 34 km. Lasten reitti pysyi ennallaan. Vuonna 2022 tapahtuma poljettiin 157 polkijan voimin samoja reittejä kuin vuoden 2021 tapahtumassa.

KiipMTB-tapahtumasta sanottua:

”Tää on kyllä kokonaisuutena yksi parhaista MTB-tapahtumista Suomessa. Järjestelyt ja puitteet huippuluokkaa. Hyvä meininki!”

”Tosi hyvä reitti ja tosi hyvät järjestelyt kaikin puolin. Kiitos järjestäjille!”

”Hieno ja kaikin puolin hyvin järjestetty tapahtuma!”

”Rata oli hyvä aikamoisia nousuja aloittelijalle mutta kuuluu asiaan että välillä työnnetään mäkeä ylös”

”Radan tekninen taso oli todella hyvä, toivon ensi vuonnakin saman tasoista rataa. Huikeet laskut ja nousut – 5+ pisteet!”

”Tapahtuma oli hieno ja reitti aivan loistava.”

”Hieno reitti ja hyvin toteutettu tapahtuma. Tiedotus, sivut, reitin merkkaus yms kaikki mitä keksin hyvin toteutettua. Mielelläni osallistun tulevinakin vuosina.”

”Olipa hienosti järjestetty tapahtuma ja huippu reitti. Positiivista myös, että korona-turvallisuutta muistettiin huomioida ja korostaa.”

”Mukava myönteinen henki tapahtumapaikalla mahdollisti rennon kisan, kiitos 🙂 !”

”Hyvä että reitti oli nyt hyvin merkitty ja matkalla oli henkilök.vielä opastamassa suuntaa haastavissa paikoissa. Kuulin et joku oli silti menny harhaan jossain kohtaa. Keli onneks suosi ja ilmapiiri iloinen, kiitos!”

”Tosi kiva tapahtuma ja mielettömän kiva haastava reitti!! Ainoa pieni miinus on tapahtuman myöhäinen ajankohta syksyllä, mutta ei ole kynnyskysymys sekään”

”Hyvin järjestetty kisa. -hinta sopiva ja kisaan ilmottautuminen oli helppoa – Kisanumeron haku ja ilmottaumisbpiste selkeä helppo ja nopea – Reitti selkeä – maastossa oli reitin näyttäjiä – pyörän pesu mahdollisuus luksusta! – sauna ja uinti ihanat heti lämpöiset! – ruoka todella maistuvaa, salaatti runsas ja monipuolinen Ruoka heti valmiina! Todella onnistuneet kisat. Olin ensikertalainen! Ensi vuonna uudestaan! Kiitos!”

”Loistava reitti! Hyvät järjestelyt. Ja ihan maailman paras ruokailu. Muualla lihakeitto ja näkkäri. Teillä ”full board”
Ehdottomasti uudelle. Ja suosittelen itse kovasti! Hienoa duunia!”

”Hyvin järjestetty tapahtuma kaikin puolin. Hyvä ja fyysisesti haastava, mutta hauska reitti. Kiva kun pienemmässäkin tapahtumassa palkintojenjaot ja palkinnot kunnollisia eikä vanhaa krääsää sieltä täältä kerättynä. Ajankohta hyvä näin syksystä, kun reitti vieläkin kuiva ja kauniit maisemat.”

Tapahtumaa tukemassa

Pyörämyynti Hatunen – Parolassa, 10km Hämeenlinnasta sijaitseva polkupyöräilyn erikoisliike. Specialized, Crescent, Helkama, Tunturi, Pelago -pyörät, niin lapsille, aktiiviharrastajille ja arkipyöräilijöillekin. Valtuutettu Shimano Service Center -huoltoliike. Laadukkaat Specialized ja Pearl Izumi pyöräilyvaatteet, runsas valikoima varaosia ja varusteita.

Kalpalinna – Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä, Janakkalan Turengissa. Kalpalinnan rinteet muodostavat kaikkiin ilmansuuntiin avautuvan ja kahdelle erilliselle mäelle kohoavan kokonaisuuden. Kesällä Kalpalinnassa toimii kokemisen arvoinen Bikepark, jossa maastopyöräilijöillä on mahdollisuus alamäkiajoon sekä monipuolisiin reitteihin eri MTB-lajeissa. Talvella laskettelukeskuksesta löytyvät palvelut ja rinteet eri talvilajeihin aloittelijoista aina kisalaskijoille.

Parolan Pyörähuolto – Parolan Pyörähuolto tarjoaa laadukkaita pyörähuoltopalveluita sekä bikefit- ja valmennuspalveluita liittyen triathloniin ja pyöräilyyn. Parolan Pyörähuollosta saat myös laadukkaat Trek maasto-, maantie-, ja triathlonpyörät. Huollamme kaikki pyörät ns. vakiopyöristä aina HighEnd tason pyöriin.

Apuvälinehuolto Avux Oy – Apuväline Avux on apuvälineiden huoltoon ja maahantuontiin erikoistunut perheyritys. Toimitilat sijaitsevat Turengissa. Apuväline Avux on useamman valmistajan valtuutettu huoltoliike. Tuotemerkit ja valmistajat on pääasiassa alalla kauan olleita tunnettuja merkkejä.

Tawast Cycling Club TCC – Tawast Cycling Club – TCC ry. on pyöräily- ja triathlonseura Kanta-Hämeessä, Hattula – Hämeenlinna – Janakkala alueella. TCC edistää pyöräilyä ja kannustaa pyöräilemään monin tavoin – harrrastuksena, urheiluna ja myös ympäristöystävällisenä liikennemuotona. Seurassa voit harrastaa maantie-, maasto-, arkipyöräilyä tai triathlonia kuntoilu tai kilpailu mielessä. Tervetuloa tutustumaan seuramme toimintaa sivuillemme.