Valikko

KiipMTB

KiipMTB on maastopyöräilyn kuntotapahtuma, joka järjestetään sunnuntaina 9.10.2022 Kiipulassa Turengissa.

Seuraa meitä Facebookissa!

Seuraa meitä Instagramissa!

KiipMTB –maastopyörätapahtuma Kiipulassa sunnuntaina 9.10.2022!

KiipMTB-maastopyörätapahtuma poljetaan tänä vuonna Kiipulan maastoissa sunnuntaina 9.10.2022. Tapahtuman suunnittelu on täydessä vauhdissa ja ilmoittautuminen tapahtumaan avataan elokuun alussa. Tapahtuman Facebook- ja Instagram-sivuilla päivitämme kevään ja kesän aikana kuulumisia.

KiipMTB-maastopyörätapahtuma on kuntotapahtuma, jossa on ajanotto. Sarjojen kolme parasta palkitaan. Tapahtumaan osallistuminen ei vaadi lisenssiä.

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki maastopyöräilyn harrastajat.

Ensimmäinen KiipMTB-tapahtuma järjestettiin lokakuussa 2017. Tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut tasaiseen tahtiin vuosi vuodelta; ensimmäisenä vuotena reitille lähti 77 polkijaa, ja vuonna 2020 lähtöviivalla nähtiin 159 polkijaa.

Vuonna 2017 sarjoja oli neljä; miehet 30 km, naiset 30 km, miehet 10 km ja naiset 10 km. Vuodelle 2018 reittiä muutettiin hieman saadun palautteen perusteella ja otettiin mukaan muutama haastavampi osuus. Matkat muuttuivat hieman pitkän matkan ollessa 28 km ja lyhyt matka 14 km. Lisäksi uutena sarjana vuonna 2018 oli lasten 6 km -reitti. Vuonna 2019 kisareitit olivat samat kuin vuonna 2018. Sarjoja järjestettiin yhteensä seitsemän kun tytöille ja pojille järjestetiin omat sarjat kuin myös sähkövausteisille pyörille pitkälle matkalle. Vuonna 2020 lähtöviivalla nähtiin yhteensä 159 osallistujaa seitsemässä eri sarjassa. Tapahtuman tuloksiin pääsee tästä (avautuu uuteen ikkunaan). Vuonna 2020 kisareitit olivat samat kuin kahtena edellisenä vuotena, mutta itse tapahtumaan tuli pieniä uudistuksia muun muassa ajanoton suhteen, sillä tuloksia pääsi seuraamaan livenä. Vuoden 2021 tapahtumaan kisareittiä hieman päivitettiin. Lyhyt matka oli 17 km ja pitkämatka 34 km. Lasten reitti pysyi ennallaan. Reittiin pääset tutustumaan tästä.

KiipMTB-tapahtumasta sanottua:

”Radan tekninen taso oli todella hyvä, toivon ensi vuonnakin saman tasoista rataa. Huikeet laskut ja nousut – 5+ pisteet!”

”Tapahtuma oli hieno ja reitti aivan loistava.”

”Reitin tekijälle terveisiä että reitti oli todella hyvä. Tuskin paljon kannattaa heti ensi vuodelle lähteä muuttamaan : ) !”

”Hyvin järjestetty kisa. -hinta sopiva ja kisaan ilmottautuminen oli helppoa – Kisanumeron haku ja ilmottaumisbpiste selkeä helppo ja nopea – Reitti selkeä – maastossa oli reitin näyttäjiä – pyörän pesu mahdollisuus luksusta! – sauna ja uinti ihanat heti lämpöiset! – ruoka todella maistuvaa, salaatti runsas ja monipuolinen Ruoka heti valmiina! Todella onnistuneet kisat. Olin ensikertalainen! Ensi vuonna uudestaan! Kiitos!”

”Reitti oli hyvä. Erittäin hyvä:) Paljon nopeita, kapeita polkuja. Sopivasti vaihtelevia leveitä pätkiä, missä pystyi ohittamaan. Jokunen tekninen ylämäki kuuluu asiaan. Pari mutkaa hieman puutteellisesti merkitty, mutta sitä sattuu. Kiitos hyvästä tapahtumasta.”

”Loistava reitti! Hyvät järjestelyt. Ja ihan maailman paras ruokailu. Muualla lihakeitto ja näkkäri. Teillä ”full board”
Ehdottomasti uudelle. Ja suosittelen its kovasti! Hienoa duunia!”

”Hyvin järjestetty tapahtuma kaikin puolin. Hyvä ja fyysisesti haastava, mutta hauska reitti. Kiva kun pienemmässäkin tapahtumassa palkintojenjaot ja palkinnot kunnollisia eikä vanhaa krääsää sieltä täältä kerättynä. Ajankohta hyvä näin syksystä, kun reitti vieläkin kuiva ja kauniit maisemat.”

Tapahtumaa tukemassa

Boxinbox – Boxinbox® nimi tulee siitä, että meiltä löytyy pieniä harjoitusalueita ison harjoituskeskuksen sisältä. Boxinbox® on kehittänyt konseptin, missä jokainen saa keskittyä täysin omaan harjoitteluunsa. Vuokraamme urheiluhallien tavoin harjoitustiloja erilaisiin tarpeisiin niin yksilöharjoitteluun kuin ryhmille ja joukkueille.

Pyörämyynti Hatunen – Parolassa, 10km Hämeenlinnasta sijaitseva polkupyöräilyn erikoisliike. Specialized, Crescent, Helkama, Tunturi, Pelago -pyörät, niin lapsille, aktiiviharrastajille ja arkipyöräilijöillekin. Valtuutettu Shimano Service Center -huoltoliike. Laadukkaat Specialized ja Pearl Izumi pyöräilyvaatteet, runsas valikoima varaosia ja varusteita.

Kalpalinna – Kalpalinna on ympärivuotinen hiihto- ja pyöräilykeskus Hämeessä, Janakkalan Turengissa. Kalpalinnan rinteet muodostavat kaikkiin ilmansuuntiin avautuvan ja kahdelle erilliselle mäelle kohoavan kokonaisuuden. Kesällä Kalpalinnassa toimii kokemisen arvoinen Bikepark, jossa maastopyöräilijöillä on mahdollisuus alamäkiajoon sekä monipuolisiin reitteihin eri MTB-lajeissa. Talvella laskettelukeskuksesta löytyvät palvelut ja rinteet eri talvilajeihin aloittelijoista aina kisalaskijoille.

Parolan Pyörähuolto – Parolan Pyörähuolto tarjoaa laadukkaita pyörähuoltopalveluita sekä bikefit- ja valmennuspalveluita liittyen triathloniin ja pyöräilyyn. Parolan Pyörähuollosta saat myös laadukkaat Trek maasto-, maantie-, ja triathlonpyörät. Huollamme kaikki pyörät ns. vakiopyöristä aina HighEnd tason pyöriin.

Tawast Cycling Club TCC – Tawast Cycling Club – TCC ry. on pyöräily- ja triathlonseura Kanta-Hämeessä, Hattula – Hämeenlinna – Janakkala alueella. TCC edistää pyöräilyä ja kannustaa pyöräilemään monin tavoin – harrrastuksena, urheiluna ja myös ympäristöystävällisenä liikennemuotona. Seurassa voit harrastaa maantie-, maasto-, arkipyöräilyä tai triathlonia kuntoilu tai kilpailu mielessä. Tervetuloa tutustumaan seuramme toimintaa sivuillemme.

Tori Optiikka – Tori Optiikka on yksityinen optikkoliike Hämeenlinnassa torin alalaidassa. Tori Optiikassa on aina paikalla ammattitaitoinen optikko tai optometristi, joka osaa valita sinulle oikeanlaiset silmälasit. Tori Optiikassa on urheilullisen Oakley -merkin silmälasi- ja aurinkolasien edustus.

100% hämeenlinnalainen Tori Optiikka on valittu Suomen parhaimmaksi optikkoliikkeeksi 2018 Nordic Contactlens Forumissa Tukholmassa.