Valikko

Opiskelijoiden asuminen

Janakkalan toimipaikka

Hämeenlinnan toimipaikka

Nokian toimipaikka

Lahden toimipaikka

Lisätiedot
palvelupäällikkö Joni Hinkkala
puh. 050 4204 208, joni.hinkkala@kiipula.fi

Opiskeluaikana sinun on mahdollista asua maksutta opiskelijataloissa Janakkalassa, Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Nokialla. Asumismahdollisuus on koulupäivinä. Opiskelijataloissa ei voi asua viikonloppuisin eikä loma-aikoina.

Huoneet ovat valmiiksi kalustettuja. Sinun tarvitsee tuoda mukanasi vain henkilökohtaiset tavarasi ja omat liinavaatteet (tyyny, lakanat ja pyyheliina). Asut pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa toisen opiskelijan kanssa, mutta toimipaikasta riippuen tarjolla on myös yhden hengen huoneita. Opiskelijataloissa asuessasi tukenasi on ohjaajia tavoitettavissa ympäri vuorokauden. Janakkalan toimipaikassa on ilta-aikaan runsaasti sekä ohjattua että itsenäistä vapaa-ajan toimintaa. Myös muissa toimipaikoissa järjestetään erilaista vapaa-ajan toimintaa.

Opiskelijataloja voidaan välillä käyttää myös muuhun kuin opiskelijoiden majoittamiseen. Tällöin sinun kuuluu tyhjentää huone omista tavaroistasi.

Tutustu opiskelijatalojen järjestyssääntöihin >>

Tutustu opiskelijataloihimme:

Asuminen Janakkalan toimipaikassa

Janakkalassa on 13 erilaista opiskelijataloa. Opiskelijoita majoittuu vuosittain noin 250 ja he asuvat pääsääntöisesti kahden hengen huoneissa.

Tutustu Janakkalan opiskelija-asumiseen:

Asuminen Hämeenlinnan toimipaikassa

Hämeenlinnan opiskelijatalo sijaitsee Hattelmalantiellä Punaportilla. Hämeenlinnassa on tarjolla 92 petipaikkaa.

Tutustu Hämeenlinnan opiskelijataloon:

Asuminen Lahden toimipaikassa

Lahden toimipaikkaan valmistui 2023 elokuussa uusi opiskelija-asuntola aivan Lahden keskustassa. Lahdessa tarjolla on 14 yhden hengen huonetta, joista kuusi on tarkoitettu enemmän tukea tarvitseville.

Tutustu Lahden opiskelijataloon:

Asuminen Nokian toimipaikassa

Nokian Pitkäniemeen valmistui uusi koulu sekä siihen liittyvä tuetun opiskelija-asumisen asuntola kesällä 2021. Uudessa toimipaikassa on neljän luokkahuoneen koulu sekä hoivamitoituksen huomioiva 15-paikkainen asuntola vaativaa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.

Tutustu Nokian opiskelijataloon:

Tuettu asuminen

Kiipula tarjoaa majoitusta opiskelijoille, jotka tarvitsevat runsasta fyysistä tai muuta tukea, ohjausta ja avustusta eri vuorokauden aikoina päivittäisissä toiminnoissaan sekä vapaa-ajan vietossa. Opiskelijatalot ovat esteettömiä ja niissä on huomioitu sujuva liikkuminen apuvälineiden kanssa. Ohjaushenkilöstöä on paikalla ympärivuorokautisesti.

Vapaa-ajan ja asumisen henkilökohtaiseen tukeen tarvitset kotikuntasi vammaispalvelun tms. myöntämän maksusitoumuksen, jotta voimme hoitaa sinulle tarvittavan tuen. Tarvittavan viikoittaisen tuen saamiseksi hae kotikunnaltasi maksusitoumus asumiseen ja vapaa-aikaan 30 h/vko. Laskutamme kotikuntaasi henkilökohtaisesta asumisen ja vapaa-ajan tuesta 20 e/h. Ennen avustajan hakemista kartoitetaan hakijan avuntarve, elämäntilanne ja henkilökohtaisen avun järjestämistapa asiakas- ja palvelusuunnitelmassa, jonka tekemisestä vastaa kotikunta. Maksusitoumuksen tarpeen arvioi, myöntää ja päättää vammaispalvelut.