Valikko

Opiskelijakunta ja tuutoritoiminta

Opiskelijakunta

Kiipulan ammattiopistossa toimii opiskelijakunta, jonka jäseniä ovat kaikki ammattiopiston opiskelijat. Opiskelijakunnan tavoitteena on opiskeluviihtyvyyden ylläpitäminen.

Syksyllä opiskelijakunnalle valitaan vaaleilla hallitus, jonka ehdokkaaksi voi asettua jokainen ammattiopiston opiskelija. Opiskelijakunnan hallituksen tehtävänä on edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa, vaikutusmahdollisuuksia ja osallistumista opiskelijoita koskeviin asioihin. Osallistu vaaleihin ja aikuta oppilaitoksen asioihin!

Opiskelijakunnan hallitus ideoi, suunnittelee ja toteuttaa retkiä ja tapahtumia esim. kulttuuri-, urheilu- ja liikuntatapahtumiin sekä illanviettoihin. Opiskelijakunnalla on edustaja opiskeluhuoltoryhmässä, jossa edistetään yhteisöllistä opiskeluhyvinvointia.

Opiskelijakunnan hallituksen jäsenistä valitaan myös edustajat ammattiopiston johtotoimikuntaan sekä SAKU ry:n opiskelijaparlamenttiin. SAKU ry on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto.

Oppilaitoksen tuutoritoiminta

Tuutorit ovat Janakkalan ja Hämeenlinnan toimipaikoissa opiskelevia opiskelijoita. He toimivat opintonsa aloittavien opiskelijoiden tukena opiskelijan polun alkumetreillä. Heidän kanssaan voi keskustella mieltä askarruttavista asioista.

Tuutorit järjestävät erilaista toimintaa ja vastaanottavat vierailijoita esimerkiksi ammattiopiston esittelypäivissä. He tekevät yhteistyötä opiskelijakunnan ja opiskeluhuoltoryhmän kanssa ja tekevät aloitteita oppilaitoksen toiminnan kehittämiseksi.

Tuutorit suorittavat tuutorikoulutuksen ja saavat toiminnastaan todistuksen.

Lataa tuutoriopas pdf:nä

Tuutorioppaan ensimmäinen sivu. Kuvaa klikkaamalla siirryt tuutorioppaan pdf-versioon.