Valikko

Avomaa­tuotanto

Kiipulan pelloilla kasvatetaan vihanneksia, yrttejä, marjoja ja hedelmiä luomuna. Luomuviljeltyjä peltoja on noin 2,5 hehtaaria.

Luomua avomaalta

Vihanneksia kasvatetaan noin yhden hehtaarin alalla, marjoja noin 0,25 hehtaarilla, hedelmiä noin 0,2 hehtaarilla, sidontapajua noin 0,1 hehtaarilla ja maanparannuskasveja noin yhdellä hehtaarilla. Luomuun siirtyminen alkoi vuonna 2010. Vihannekset on myyty luomuna vuodesta 2013 ja marjat ja hedelmät vuodesta 2015 alkaen.

Viljelyä luonnonmukaisesti

Kiipulan pellot tuottavat runsasta ja laadukasta satoa hyvän viljelykierron ja luonnonmukaisen lannoituksen avulla. Vihannesmaalla lähes puolet alasta on vuosittain maata parantavien viherlannoituskasvien peitossa. Kasvit viljellään tasamaalla, harjuissa ja penkeissä. Rikkakasvit hoidetaan pääosin mekaanisesti haraamalla, liekittämällä, multaamalla ja kitkemällä. Tuholaisia torjutaan harsojen ja sallittujen luonnonmukaisten ruiskutteiden avulla.

Luomutuotteiden käyttö

Luomutuotteiden tärkeimmät myyntikanavat ovat oma myymälä Miinantori ja oma ruokala Rustholli. Lisäksi tuotteita myydään syksyisin Punaportilla, jossa Kiipulan puutarhatalouden opiskelijat pitävät sadonkorjuutoria torstaisin. Hämeenlinnassa asiakkaitamme ovat luomukauppa Inkivääri ja ruokapiiri. Mäkelän luomutila Ryttylässä ja Hyvän Elämän Ruokakauppa ovat myös vakioasiakkaitamme.

Katso alta avomaalla kasvattamiamme vihanneksia.

Yhteystiedot

Puutarhuri Erkki Laukkanen
puh. 050 3955 525
erkki.laukkanen@kiipula.fi