Valikko

Kasvihuone­tuotanto

Kiipulan puutarha on kaupallinen opetuspuutarha. Kasvihuoneiden pinta-ala on 7400 neliömetriä, josta 3000 neliötä on vihannesviljelyssä, 4000 neliötä kukkatuotannossa ja 400 neliön pinta-alalla kasvatetaan luomutaimia avomaan vihannestuotantoon.

Puutarhan yhteystiedot

Kukkia suoraan Kiipulasta

Puutarhamme tuotteita voi ostaa ympäri vuoden Kiipulasta Miinantorilta. Toukokuun alusta kesäkuun loppuun kasvihuone 3 toimii kausimyymälänä. Asiakkaat ovat tervetulleita valitsemaan kesäkukat, amppelit ja vihannesten sekä yrttien taimet suoraan kasvihuoneesta puutarhureidemme opastuksella.

Vuosittain kasvihuoneillamme tuotetaan noin 120.000 ruukkukasvia ja 13.000 kesäkukka-amppelia. Päätuotteitamme ovat hortensia, kesäkukat ja joulutähti, lisäksi viljelyssä on laaja valikoima eri lajeja ja lajikkeita. Noin puolet kesäkukkatuotannostamme on sopimusviljelyä seurakunnille ja kaupungeille. Muut ruukkukukat ja ryhmäkasvit matkaavat Kiipulasta pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueelle tukkuliikkeisiin, kukkakauppoihin ja puutarhamyymälöihin.

Kurkkua ja tomaattia

Kurkun ja tomaatin taimet istutetaan maaliskuun alussa. Satoa vihanneksista korjataan huhti-toukokuusta aina lokakuulle saakka. Kasvihuonevihannekset toimitamme tuoreeltaan kolme kertaa viikossa suoraan Miinantorille, lähiseudun ruokakauppoihin ja tukkuun.

Tervetuloa puutarhakierrokselle

Tapahtumien yhteydessä kasvihuoneisiimme pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla. Järjestämme tutustumiskierroksia ryhmille myös muina aikoina ennakkovarauksesta. Tutustumiskierroksilla esittelemme ajankohtaiset viljelykasvit ja viljelymenetelmät. Kierroksen voi päättää vaikkapa Miinantorille kahville ja ostoksille. Ota meihin yhteyttä ja sovitaan tarkemmin esittelystä.

Aito oppimisympäristö

Kiipula Gardens on opetuspuutarha. Kasvihuoneissa ja avomaalla opiskelijat pääsevät osallistumaan monipuolisesti viljelyn eri vaiheisiin. Opiskelijat ovat mukana ajankohtaisissa viljelytöissä aina kylvöistä ja istutuksesta sadonkorjuuseen, kauppakunnostukseen sekä tuotteiden myyntiin ja kasvuston raivaukseen saakka.

Miinantori toimii aitona kaupallisena oppimisympäristönä kukka- ja puutarhakaupan sekä liiketalouden opiskelijoille. Opiskelijat pääsevät Miinantorilla perehtymään käytännön myyntityöhön sekä kahvila- ja myymälätyöskentelyyn.


Alta löydät kuvia kasvihuoneiltamme ja vihanneksistamme.

Yhteystiedot

Ylipuutarhuri Henni Koskimäki
puh. 050 3003 753
henni.koskimaki@kiipula.fi

Tukkumyynti
puh. 050 5599 547