Valikko

Historiapolku – Kiipula-kirjaimet

Valmistunut 2021

Vuonna 2020 valmistui vanhan Alholan tilalle Nurmela-rakennus. Osin aurinkosähköä käyttävässä rakennuksessa on opiskelijatilojen ohella Miinantori-myymälä, josta voi ostaa Kiipulan puutarhan ja opiskelijoiden tuotteita. Miinantorin kahvila on suosittu kahvi- ja lounaspaikka. Sen ympäristössä on pieneläintarha ja luontopolku. Kokonaisuus on osa Kiipulan green care -ajattelua.

Vielä 1950-luvulla Kiipulan tilalla oli karjaa, hevosia, sikoja ja kanoja. Eläimistä luovuttiin vaiheittain lähivuosikymmenten kuluessa, sillä niiden pito ei ollut silloin taloudellisesti kannattavaa.

Tänä päivänä kukko kiekuu taas Kiipulassa kesäaamuisin töihin pyörällä tai kävellen tulijoille. Kukon lisäksi Miinantorin kahvihetken yhteydessä voi käydä ihastelemassa kanoja, riikinkukkoa ja kaneja. Löytyypä Kiipulasta välillä myös aaseja ja lampaitakin.

Kiipulassa työskentelee paljon osaavaa väkeä, ja monet opiskelevat työn teon ohessa. Tutkimusta on tehty muun muassa Kiipulan kierrätyskäytännöistä. Tiedon avulla on mahdollista kehittää kierrätystapoja entistä ympäristöystävällisemmäksi.