Valikko
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Webinaarisarja: TELMA ja muut vaihtoehdot II asteen nivelvaiheessa

19.9.2022 klo 13:15 - 16:00

Tyttö istuu pyörätuolissa ja pitää Rohkeasti erilainen -kylttiä sylissä. Ohjaaja seisoo vieressä ja katsoo hymyillen tyttöä.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus TELMA ja muut vaihtoehdot II asteen nivelvaiheessa – toiminta-alueittain järjestettävästä opetuksesta (TOI) toiselle asteelle (1+1 webinaaria)

Valtakunnallisen vaativan erityisen tuen ohjaus- ja palveluverkoston (VIP) toiminta-alueittain järjestettävän opetuksen (TOI) kehittämistyötä tekevä teemaryhmä on ollut toiminnassa jo noin kolme vuotta. Kehittämistyön tuloksia on saatu seurata VIP-verkoston nettisivuilla esiteltävien tietopakettien, materiaalien ja tietoiskujen avulla (ks. https://vip-verkosto.fi/teemaryhmat/toiminta-alueittain-jarjestettava-opetus).

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä VIP-verkoston Toiminta-alueittain järjestettävä opetus TOI -teemaryhmä ja AVIt. Olemme järjestäneet vuosina 2021–2022 yhteensä kuusi TOI-webinaaria ja nyt niille seuraa jatkoa: tällä kertaa teemana on TELMA-nivelvaihekoulutus.

Webinaarit on suunnattu niille perusasteella ja toisella asteella toimiville opetusalan ja opiskeluhuollon toimijoille, jotka ovat kiinnostuneita TELMA-koulutuksesta, toiminta-alueittaisesta (TOI) opetuksesta ja vaativan erityisen tuen kysymyksistä. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutukset järjestetään syyskuussa kahtena iltapäivänä klo 13.15–16.00. Webinaarit tallennetaan, ja ne ovat nähtävissä jälkikäteen kahden viikon ajan.

Ilmoittaudu mukaan tästä >> (linkki avautuu uuteen ikkunaan) 

Maanantai 19.9.2022 Vaativa tuki toiminta-alueittaisen opetuksen ja toisen asteen nivelvaiheessa (webinaari 1)

  • 13.15–14.10 Tehostettu opinto-ohjaus nivelvaiheessa sekä opiskelijan sosiaaliset etuudet, oppilaanohjaaja Pekka Karmala sekä kuraattori Päivi Nurmi, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri
  • 14.20–15.00 Oppilas- ja opiskeluhuolto tukemassa siirtymää – tiedonsiirtoon liittyvä lainsäädäntö, opetusneuvos Tarja Heikkinen ja juristi Heidi Saari, Opetushallitus
  • 15.00–15.45 Yhteistyöllä nivelvaiheen poluilla eteenpäin, Satu Koivurinne, Kehitysvammaisten palvelusäätiö sekä erityisnuoren äiti ja erityisluokanopettaja Kati Palsinajärvi, Kultavuoren koulu, Orivesi
  • 15.45–16.00 Loppukoonti ja kysymykset

Tiedot

Päivämäärä:
19.9.2022
Aika:
13:15 - 16:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://avi.fi/tapahtuma/-/c/1054406https://avi.fi/tapahtuma/-/c/1054406