Valikko

Etätules – tuki- ja liikuntaelinsairaiden kuntoutus

Olemme palveluntuottajina Kelan kokonaan etänä toteutettavassa tules-kurssissa syksyllä 2024!
Tules-etäkuntoutuskurssit julkaistaan ja tulevat hakuun huhtikuun 2024 alussa.

Lisätiedot:
Asiakaspalvelu, puh. 050 463 5437
avire.asiakaspalvelu@kiipula.fi

Tules-etäkuntoutuskurssi on tarkoitettu yli 18-vuotiaalle työelämässä olevalle tai sinne palaavalle tai opiskelevalle asiakkaalle, jolla on tuki- ja liikuntaelinsairaus. Kurssilla asiakas etsii ratkaisukeinoja ja helpotusta tuki- ja liikuntaelinsairaudesta johtuviin arkipäivän haasteisiin. Kurssilta asiakas saa yksilöllisen tuen lisäksi ryhmän vertaistuen. Kurssin keskeisenä tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan omakuntoutuksen jatkumista.

Kurssille haetaan Kelan kautta ja voit osallistua mistä päin Suomea tahansa.

Kenelle

Etätules-kuntoutus on tarkoitettu yli 18-vuotiaille henkilöille, joilla on kipua ja vaivaa selässä, niskassa ja hartiaseudulla, olkapäässä, lonkassa, polvessa ja/tai nilkoissa. Sairaus on diagnosoitu ja oireilu on jatkunut yli kolme kuukautta eikä fysioterapian avokuntoutus ja omakuntoutus ole olleet riittäviä. Henkilön työ-/opiskelu- tai toimintakyky on heikentynyt. Henkilö on motivoitunut työ-/opiskelu- tai toimintakykynsä parantamiseen sekä elämäntapamuutokseen.

Tavoitteet

Tavoitteena on etsiä ratkaisukeinoja ja helpotusta tuki- ja liikuntaelinsairaudesta johtuviin arkipäivän haasteisiin. Tavoitteena on oppia ymmärtämään omaan sairauteen liittyvä muuttunut elämäntilanne, työ-, opiskelu- ja toimintakyvyn turvaaminen sekä osallisuuden ja aktiivisuuden lisääminen merkityksellisissä arjen toiminnoissa.

Sisältö

Kuntoutuskurssi sisältää kuvapuheluita, verkkokuntoutusta ja ryhmämuotoisia etäkuntoutuspäiviä. Kuntoutus on tavoitteellista, ja asiakas laatii yhdessä ydintyöryhmän jäsenten kanssa kuntoutuksen tavoitteet. Henkilökunta tukee asiakasta tavoitteiden toteutuksessa.

Asiakas saa tietoa omasta työ- ja toimintakyvystään ja oppii tunnistamaan työ- ja toimintakuntoon vaikuttavia tekijöitä sekä vahvistamaan ja kehittämään niitä.

Kuntoutuksesta vastaa moniammatillinen työryhmä: lääkäri, fysioterapeutti, psykologi ja sairaanhoitaja. Kursseilla on mukana myös sosionomi, ravitsemusterapeutti ja toimintaterapeutti.

Toteutus

Kurssi toteutetaan täysin etänä, voit siis osallistua kurssille mistä päin Suomea tahansa. Kurssi kestää keskimäärin 7kk, jonka aikana tehdään verkkokuntoutusta, yksilöllisiä kuvapuheluita ja ryhmämuotoisia etäkuntoutuspäiviä.

Hakeminen

Voit hakea kurssille mistä päin Suomea tahansa. Etätulekseen hakeudutaan Kelan kautta, tarkemmat ohjeet tulevat huhtikuussa 2024