Merkonomi

Kiipulan ammattiopistossa voit opiskella merkonomiksi kahdessa eri osaamisalassa. Osaamisalan valinnasta tehdään alustava päätös valintavaiheessa. 

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala

Harjoittelet asiakaspalvelutaitoja ja myymälätyöskentelyä koulun oppimisympäristöissä (esim. omat kahvilat) sekä työpaikoilla. Oppimisympäristöissä harjoittelet mm.  mainosten laadintaa, kassatyöskentelyä, tavaranhankintaa ja yrityksen rahaliikenteen hoitamista. Opiskelusi suunnitellaan yksilöllisesti vahvuuksiesi sekä työelämän tarpeiden mukaisesti. 

Kaupan alan työtehtävät edellyttävät pääsääntöisesti kohtuullisen hyvää fyysistä terveyttä, sillä työtehtävät edellyttävät hyllyttämistä ja tavaroiden nostelua. Sairauden tai vamman opiskelulle aiheuttamat käytännön ongelmat ratkaistaan ensisijaisesti opetusjärjestelyiden, apuvälineiden ja opiskelijahuoltopalveluiden avulla.

Opiskelun jälkeen

Osaat toimia erilaisissa asiakaspalvelun, myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Osaat myydä asiakkaan tarpeita vastaavia ratkaisuja kannattavasti sekä palvella erilaisia asiakkaita.

Voit työllistyä erilaisiin asiakaspalvelun ja myynnin työtehtäviin. 


Talous- ja toimistopalvelujen osaamisala

Talous- ja toimistopalveluiden koulutusohjelmassa opit mm. käyttämään toimistojen perusohjelmia, laskuttamaan, hoitamaan reskontraa, käyttämään kopiokonetta ja suunnittelemaan yrityksen taloutta. Opiskelijat hoitavat myös kokous- ja matkajärjestelyjä sekä oppivat sihteeritaitoja.
Kiipulasäätiön toimistossa opiskelijat hoitavat mm. sisäisen postinjakelun ja tekevät kopiointi- ja postitustehtäviä.
Ammattitaitoa täydentävät opinnot (esim. matematiikka ja kielet) opitaan alan työtehtävissä.

Opiskelun jälkeen

Osaat palvella toimiston sisäistä ja ulkoista asiakasta erilaisissa toimistotehtävissä. Osaat hoitaa jotain talouspalvelujen osa-aluetta käyttäen toimiston ja taloushallinnon työvälineitä ja sovellusohjelmia.

Voit työllistyä erilaisiin toimistotehtäviin. Ammattinimikkeesi voi olla esimerkiksi toimistoassistentti tai toimistosihteeri.