Valikko

– Missioni on, että opiskelijamme työllistyisivät paremmin, summaa työelämäkoordinaattori Marjo Siekkinen toimenkuvaansa Kiipulassa.

Eläväinen ja hymyileväinen Marjo vastaa Kiipulassa työelämänyhteistyöstä ja sen kehittämisestä. Aikaansaava nainen työskentelee samalla Työuralle-hankkeessa, jonka päätoteuttaja Kiipulasäätiö on. Lisäksi hän vastaa oppisopimusasioista ja työpaikkaohjaajakoulutuksista sekä kohtaa yrityksiä ja yhteisöjä eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

– Etsin samalla piilotyöpaikkoja jalkautumalla yrityksiin, Marjo kertoo.

Yritysten kanssa toimiessa Marjon tavoitteena on aina nostaa esille osatyökykyisten työllistäminen. Tarve työntekijöille on monilla aloilla iso ja yritykset huutavat hätäänsä.

– Jos yritys on palkkaamassa, toivoisin että siellä otettaisiin huomioon myös meidän opiskelijamme. Tämä on kuitenkin iso haaste. Yrityksillä ei ole aikaa ottaa asioista selvää eikä niissä tiedetä palkkatuista tai muista työllistämistä helpottavista asioista. Näissä olen yritysten apuna.

Pikkuhiljaa yrityksissäkin on herätty huomaamaan, että osatyökykyiset, maahanmuuttajat ja muut erityisryhmät kelpaavat työmarkkinoille siinä missä muutkin.

– Asennemuutosta on jo näkyvissä. Teemme alueella paljon yhteistyötä myös kehittämisyhtiö Linnan kehityksen kanssa, jonka kautta saamme tietoa työpaikoista. Järjestämme yhdessä esimerkiksi rekrytointitapahtumia, Marjo hymyilee.

Marjosta sanottua:

”Marjo on vauhdikas työmyyrä, joka porhaltaa rohkeasti kohti uusia haasteita.”

Merkityksellistä työtä

Marjo Siekkinen kokee tekevänsä Kiipulassa yhteiskunnallisesti vastuullista työtä, jolla on merkitystä.

– Tuomme esille erityistä tukea tarvitsevia kohderyhmiä ja heikommassa asemassa olevia. Saan olla samalla asenteiden muuttaja ja se jos mikä on merkityksellistä työtä! hän miettii.

Samalla Marjo toivoo ravistelevansa asenteita myös Kiipulan sisällä. Sisäisesti Marjo toimiikin äänitorvena työelämästä tuleville viesteille ja tiedottaa auki olevista työpaikoista, joita opiskelijat voivat hakea.

– Yhä paremmin pitäisi myös talon sisällä nähdä, että opiskelijamme voivat työllistyä oikeisiin töihin. Toivoisin, että tähän ohjattaisiin ja annettaisiin tukea vielä voimakkaammin.

Marjo toteaa, että palkitsevinta työssä onkin nähdä opiskelijoiden kasvu opiskeluun ja työelämään.

– Meille tullaan usein opiskelemaan heikolla itsetunnolla varustettuna, vähän kuin viimeisenä oljenkortena. Kasvu kuitenkin alkaa heti, kun ihminen saa hyviä kokemuksia. Ja se kasvu voi olla huikeaakin.

– Kun näen vanhoja opiskelijoitamme työssä vaikkapa vaatekaupassa, tulee niin hyvä fiilis. Ja onhan se mukavaa, että itsekin on voinut tehdä asian eteen jotakin ja on onnistunut työssään, Marjo Siekkinen hymyilee.

Marjosta sanottua:

”Marjo on työllistämisyhteistyön monitoiminainen!”

Teksti ja kuvat: Ulla Harju


Marjos Siekkinen, työelämäkoordinaattori

Syntymäpaikka:
Pihtipudas, Elämäjärven kylä

Koulutus:
Lähihoitaja, sosionomi, ammatillinen erityisopettaja

Työura Kiipulassa:
Talossa 10 vuotta muun muassa asuntolaohjaajana, hanketyöntekijänä, kouluttajana ja projektipäällikkönä.

Parasta Kiipulassa:
”Kiipula on mahtava työnantaja, joka antaa mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Työkavereita en vaihtaisi edes rahasta!”

Harrastukset:
Kuljeta, kannusta ja kustanna (lapset harrastavat kartingia ja amerikkalaista jalkapalloa). Lenkkeily.


Meidän yhteinen duuni

Marjon haastattelu on osa Meidän yhteinen duuni –tarinasarjaa, jossa kerromme kiipulalaisten työstä. Jos olet kiinnostunut Kiipulasta työpaikkana, löydät kaikki avoimet työpaikkamme täältä >>