Valikko

Vuoden 2022 Elojuhlat keräsivät suurimman yleisönsä, yli 2000 kävijää. Kun edellinen kävijäennätys oli noin 800 kävijää, yleisömäärä melkein triplaantui. Elojuhlat juhlittiin Kiipulan puistossa perjantaina 26.8.2022.

– Olimme ennen Elojuhlia ajatelleet, että väkeä tulee varmasti paljon paikalle, mutta määrä ylitti meidän kaikkien odotukset, hymyilee Kiipulasäätiön myyntipäällikkö ja Elojuhlatiimin vetäjä Annika Rosenberg.

Vuoden 2021 Elojuhlat jouduttiin perumaan koronaepidemian vuoksi. Tänä vuonna huomasikin, että tapahtumaa oli odotettu jo pitempään.

– Meillä oli ennätysmäärä markkinamyyjiä paikalla, noin 50. Suviaittatansseissakin oli väkeä hienosti paikalla ja päätimme Elojuhlat komeaan ilotulitukseen, Rosenberg kertoo.

Potin räjäytti kuitenkin lapsiperheiden suosikki Hevisaurus. Ilmainen lastenkonsertti toi paikalle väkeä lähiseutuja kauempaakin.

– Lapsiperheille on ollut aika vähän ilmaisia tapahtumia tai konsertteja tarjolla, ja se varmasti vaikutti väkimäärään. Hevisauruksen keikka vetikin puistomme täyteen pomppivia lapsia vanhempineen tai huoltajineen. Tunnelma oli aivan mahtava!

Rosenbergin mukaan autojono Kiipulaan oli ennen Hevisauruksen konserttia välillä jo aika pitkä. Jonoista kuitenkin selvittiin ja pysäköinnin ohjaus toimi niin, että jokaiselle löytyi parkkipaikka Kiipulasta.

– Vaikka osa autoilijoista joutuikin vähän jonottamaan parkkipaikkaa, ei suurimpia nurinoita ole kuulunut. Palautekyselymmekin mukaan ihmiset ovat olleet hyvin tyytyväisiä tapahtumaamme, Rosenberg summaa.

Elojuhlat toi samalla Kiipulaan aivan uusia kävijöitä. Monelle tuli yllätyksenä, kuinka monipuolinen Kiipulan tarjonta on.

– Usein meidät mielletään vain ammattiopistoksi, joten on hienoa päästä kertomaan monipuolisesta toiminnastamme aina kuntoutuksesta kokouspaikkamyyntiin. Ja tietysti Elojuhlilla pääsemme esittelemään upeaa puutarhaamme ja kukkaloistoamme, Rosenberg hymyilee.

Markkinahumusta nautittiin Kiipulassa.
Elojuhlat juonsi Heidi Sohlberg. Haastateltavana Kiipulan puutarhuri Erkki Laukkanen.
Miinantorilla riitti vilskettä koko illan.
Ilta päättyi näyttävään ilotulitukseen.