Valikko

Kiipulan ammattiopistolle saneerataan uudet koulutilat sekä majoitusta Lahteen. Svinhufvudinkatu 2:een rakentuvat tilat ovat olleet saneerauksessa loppukesästä 2022. Nyt rakennusprojektin etenemistä päästiin juhlimaan harjannostajaisten merkeissä. Samalla juhlittiin kädet savessa työtä tehneitä rakennusmiehiä ja muita urakoitsijoita.

– Teette hienoa työtä heikoimmassa koulutuksellisessa asemassa oleville. Oma kädenjälkenne tulee hyvää tarkoitukseen, Kiipulasäätiön toimitusjohtaja ja ammattiopiston rehtori Jukka Kujala totesi puheenvuorossaan.

Kujala kiitteli koko urakoitsijaväkeä hyvästä työn jäljestä.

– Rakennusaikataulut ovat pitäneet ja työssä ei ole ollut mitään normaalista poikkeavia asioita. Kiitos siis teille, että onnistumme projektissa. Olemme saaneet hienot yhteistyökumppanit ja työ etenee, Kujala summasi.

Pääurakoitsijana toimivan Rakennustoimisto Valveen toimitusjohtaja Ilkka Jaakkola totesi urakoitsijan puheenvuorossa, että harjannostajaiset ovat työn juhla.

– Ne ovat tärkeä perinne sekä rakennukselle että rakennuskulttuurille. Samalla annamme kiitosta itse työn tekijöille, Jaakkola totesi.

Jaakkolan mukaan Lahteen saneerattava uusi koulu ja asuntola ovat äärettömän merkityksellisiä juttua.

– Rakennus ei ole ollut käytössä pitkään aikaan. Nyt saamme sille uuden elämän, ja tästä olen todella kiitollinen. Saneeraus pitää samalla yllä lahtelaista rakennuskulttuuria. Uusi ja inspiroiva ympäristö auttaa haasteita omaavia integroitumaan yhteiskuntaan paremmin, Jaakkola totesi.

– Olen myös äärimmäisen kiitollinen Kiipulasäätiölle, joka asetti kilpailutuksessa kriteerit niin, että pienempi paikallinen yritys pystyi siihen tulemaan mukaan. Kiitos siis rakennuttajalle, Jaakkola kiitteli.

– Aloitimme purkutyöt elokuussa 2022. Ne ovat olleet niin mittavat, että vielä näin maaliskuussa olemme purkaneet vesikattoa. Työmaa on niin laaja, että asioita on alusta asti tehty samanaikaisesti. Työt ovat silti edenneet koko ajan aikataulussa. Lopputarkastus päästäänkin tekemään juhannuksen aikaan, Jaakkola summasi.

Toimitusjohtaja Ilkka Jaakkola kokee tärkeänä vanhan rakennusperinteen säilyttämisen ja käyttämättömänä olleen kiinteistön saneerauksen koulukäyttöön.
Harjannostaiaisissa mukana olivat myös koulutuspäällikkö Noora Häyhä, rakennuttajakonsultti Tommi Rouhento, koulutuspäällikkö Jussi Peurala, hallintopäällikkö Ritva Ruohonen, palvelupäällikkö Riikka Oinonen sekä toimitusjohtaja Jukka Kujala.

Pääkuvassa: Kiipulasäätiön toimitusjohtaja Jukka Kujala kiitti rakentajia ja urakoitsijoita hyvin tehdystä työstä.

Kuvat ja teksti: Ulla Harju