Valikko

Kiipulan ammattiopistoon haki kevään 2022 yhteishaussa opiskelemaan 501 ensisijaista hakijaa, kun aloituspaikkoja on 311. Yhteensä hakijoita oli reilu 700.

Kiipulan ammattiopistoon valitaan vaativaa erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Opiskelijavalinnoissa etusijalla ovat oppivelvolliset nuoret. Ammattiopisto toimii yhdeksällä paikkakunnalla ja vuositasolla Kiipulassa opiskelee noin 1300 opiskelijaa.

Yhteishaussa tänä vuonna hakijamääriltään suosituimmat koulutukset olivat Lahden alueen TUVA-koulutus, maatalousalan perustutkinto Janakkalassa ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnot Tampereella ja Hämeenlinnassa. Lahden toimipaikassa aloittavat tämän kevään aikana uusina koulutuksina logistiikan sekä ravintola- ja cateringinalan perustutkinnot, ja ne keräsivät myös yhteishaussa hyvin hakijoita. Lisäksi Lahdessa alkaa syksyllä 2022 sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osasuorituspolku: hoiva-avustaja, johon haku on tapahtunut jatkuvan haun kautta.

Kiipulan koulutukset saivat kiinnostusta jo etäesittelypäivissä, joita järjestettiin yhteensä viisi syys- ja kevätkauden aikana. Etäesittelypäivät tavoittivat noin 2000 osallistujaa verkon välityksellä. Päivien aikana esiteltiin eri koulutusaloja kaikilla toimipaikoilla.

Kevään 2022 yhteishaku perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen päättyi 22. maaliskuuta. Yhteishaussa yhdistyi ensimmäisen kerran kaikki valtakunnalliset toisen asteen yhteishaut. Uudessa yhteishaussa oli mukana vaativan erityisen tuen ammatillisten koulutusten lisäksi kansanopistojen oppivelvollisille tarkoitetut pitkät linjat sekä uusi TUVA-koulutus, joka korvaa kymppiluokan sekä VALMA- ja LUVA -koulutukset. Perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen tarkoitetussa yhteishaussa ei voinut hakea sellaiset henkilöt, joilla on jo aikaisempi ammatillinen tai ylioppilastutkinto suoritettuna.

Yhteishaun opiskelijavalintatulokset julkaistaan 16.6.2022. Opiskelupaikan vahvistukset tulee tehdä 30.6.2022 mennessä ja varasijat ovat voimassa 19.8.2022 asti. Tällä hetkellä Kiipulan ammattiopiston avoimet paikat ovat auki jatkuvassa haussa. Jatkuvan haun kautta voi hakea opiskelemaan eri koulutuksiin ympäri vuoden. Opiskelun voi aloittaa yksilöllisen suunnitelman mukaan.