Valikko

Torstai-ilta klo 17.00 Kiipulan ammattiopiston Janakkalan toimipaikassa. Luovassa ryhmässä on aloiteltu stop motion -animaatioiden tekoa. Liikuntahallissa pelataan futsalia ja kuntosalilla on porukkaa treenaamassa yhdessä. Vapaa-ajan tila on juuri auennut. Biljardin pelaaminen ja kylmä sää ovat houkuttaneet porukkaa paikalle. Osa porukasta hengailee vapaa-ajan tilan olohuoneessa. Joku pelaa pleikkarilla, toinen kyselee pelikaveria lautapeliin.

Janakkalan toimipaikassa opiskelijoille tarjotaan vapaa-ajan toimintaa maanantaista torstaihin, koulupäivien jälkeen. Opiskelijoille pyritään tarjoamaan monipuolisesti ohjattua vapaa-ajantoimintaa, jonka lisäksi puitteet mahdollistavat monenlaisen omatoimisen harrastamisen ja vapaa-ajanvieton. Toimipaikassa järjestettävä vapaa-ajan toiminta on opiskelijoille ilmaista. Toimipaikan ulkopuolelle suuntautuvat retket ja harrastukset ovat pääsääntöisesti maksullisia.

Opiskelijat voivat osallistua ohjattuun vapaa-ajantoimintaan, joka kootaan kahteen lukujärjestykseen; vapaa-ajan ja liikunnan lukujärjestykseen. Aikaa voi tulla myös viettämään vapaa-ajantilalla, jossa voi kavereiden kanssa hengailun lisäksi esimerkiksi pelata erilaisia pelejä, piirtää, askarrella tai soittaa. Omatoimiseen vapaa-ajanviettoon toimipaikasta löytyy muun muassa kahden altaan uimahalli, kaksi kuntosalia, frisbeegolf- ja minigolfradat, lenkkeilyreittejä ja crosstraining-teline.

Janakkalan toimipaikassa puutarha-alalla opiskeleva Katri ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla opiskeleva Jarna kertovat viettävänsä vapaa-aikaa vaihtelevasti sekä vapaa-ajan tilalla, kavereiden kanssa hengaillen että ohjattuihin vapaa-ajan toimintoihin osallistuen. Uusia kavereitakin Kiipulassa on löytynyt.

Katri (vas.) ja Jarna ovat löytäneet itselleen sopivia lajeja ohjatuista vapaa-ajan toiminnoista.

Ohjatusta vapaa-ajan toiminnasta molemmat opiskelijat ovat löytäneet itseään kiinnostavia lajeja. Katri kertoo käyneensä kuntosalilla, pelaamassa salibandya sekä ratsastamassa. Jarna on puolestaan osallistunut luontoryhmän sieniretkelle, sählyyn, joogaan sekä luovaan ryhmään. Uutena lajina hän on innostunut tanssista.

Janakkalan toimipaikassa myös opiskelijakunnan hallitus on järjestänyt opiskelijoille retkiä ja tapahtumia. Lisäksi toimipaikan tutoropiskelijat ovat olleet mukana järjestämässä tapahtumia ja yhteistä tekemistä muille opiskelijoille.

Vapaa-ajantilassa voi pelata vaikkapa pöytälätkää.

Teksti: vapaa-ajanohjaaja Reetta Kokkonen
Kuvat: Reetta Kokkonen ja Kiipulan kuva-arkisto