Valikko

Janakkalan toimipaikan Kustaanhovissa on iloisen jännittynyt tunnelma, kun Kiipulan ammattiopiston valmistuvia opiskelijoita tukijoukkoineen on kokoontunut todistusten jakotilaisuuteen.

– Olette nyt isojen asioiden äärellä, kun valmistutte ja mietitte tulevaa. Olette oppineet ammatin, ja nyt on aika siirtyä työelämään, jossa edelleen vahvistetaan ja varmistetaan omaa osaamista ja ammattitaitoa, toteaa apulaisrehtori Anne Saari puheessaan.

– Kiipulasta on moni saanut myös elinikäisiä ystäviä, kun olette asuneet ja opiskelleet yhdessä, Saari iloitsee ja viittaa valmistuvan mukana olevaan opiskeluaikaiseen ystävään.

Maatalousalan perustutkinnosta eläintenhoitajaksi valmistuva Vanessa on tyytyväisillä mielin.

– Kiipulasta jä hyvä fiilis! Täällä on aina autettu eri tilanteissa. Vaikka alkuun jännittikin tulla opiskelemaan, hälveni jännitys nopeasti, Vanessa kertaa.

– Tällä hetkellä olen töissä koirahoitolassa, jossa lenkitän ja ruokin koiria sekä siivoan tiloja, kertoo Vanessa opiskelun jälkeisestä tilanteestaan.

Opettaja ojentamassa valmistuvalle opiskelijalle kukkaa. Apulaisrehtori Anne Saari seisoo taustalla.
Opettaja Maarit Kumpulainen onnittelee eläintenhoitajaksi valmistuvaa Vanessaa.

Opettaja Maarit Kumpulainen on syystäkin ylpeä valmistuvista oppilaistaan.

– He ovat olleet niin ahkeria opiskelijoita. Opiskelijat eivät ole menneet yli sieltä, missä aita on matalin, vaan he ovat tehneet töitä runsaasti. Vaikka koronapandemia lisäsi omat haasteensa opiskeluaikaan, he ovat selvinneet hienosti, Kumpulainen toteaa.

– Myös työnantajilta tullut palaute on ollut loistavaa, mikä tietysti ilahduttaa myös opettajan mieltä, jatkaa Kumpulainen.

Lokakuun aikana Kiipulasta valmistuu tai opintonsa päättää noin 20 opiskelijaa.

– Ei meistä kuitenkaan eroon vielä pääse, apulaisrehtori Saari kiusoittelee

– Toteutamme sijoittumiskyselyn noin puoli vuotta valmistumisen jälkeen, joten voitte silloin odotella puhelinsoittoa tutulta opettajalta, Anne Saari toteaa lopuksi.

Lämpimät onnittelut kaikille valmistuville ja opintonsa päättäville!

Pääkuvassa: Puutarhuriksi valmistuva Kristiine kuuntelee opettajan onnittelupuhetta.

Kuvat ja teksti: Karin Pasila