Valikko

VASKI-hankkeen vastuullisuusviestinnän asiantuntija Virve Rinnola ja avustajakoira Roomeo vieraili tällä viikolla Janakkalan ja Hämeenlinnan toimipaikoissa levittämässä tietoisuutta vastuullisuudesta ja kestävästä kehityksestä. Tapahtuman järjestämisessä oli aktiivisesti mukana myös Kiipulan laatupäällikkö Laura Hahl ja opettaja Hannu Lumijärvi.

VASKI-hanke kuuluu Opetushallituksen kestävän kehityksen ja vihreän siirtymän kehittämisohjelmaan. Hankkeen tavoitteena on tukea ammatillisen koulutuksen siirtymistä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta ja Agenda 2030 -tavoitteiden toteutumista. Hankkeessa on mukana 61 ammatillista oppilaitosta, mikä kattaa suuren osan Suomen ammatillisista oppilaitoksista. Kiipulan ammattiopisto on yksi VASKI-hankkeessa mukana olevista ammatillisista oppilaitoksista.

Peperi seinällä jossa lukee vastuullisuuslupaus.
Janakkalassa tehdyt vastuullisuuslupaukset kiinnitettiin seinälle kaikkien nähtäville.

Vierailupäivän aikana Janakkalan ruokala Rusthollissa järjestettiin Vaskihaaste -teemainen aulatapahtuma sekä opiskelijoille suunnattuja vastuullisuustyöpajoja Janakkalassa ja Hämeenlinnassa. Vaskihaasteen kantavana ideana on haastaa omia opiskelu- ja työkavereita tekemään oma vastuullisuuslupauksensa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Useat Janakkalan ja Hämeenlinnan opetusryhmät ja henkilökunnan tiimit intoutuivat antamaan omat vastuullisuuslupauksensa.

Agenda 2030 -tavoitteet herättivät lupauksien jättäjien keskuudessa paljon keskusteluja ja ajatuksia. Monissa annetuissa lupauksissa toistuneet teemat käsittelivät vastuullista kuluttamista, kierrätystä, ilmastotekoja ja yhteiskunnan oikeudenmukaisuuden edistämistä.

Banaani-käytävän tiimi antoi oman vastuullisuuslupauksensa.
Hallinnon henkilökunnan porukka kävi antamassa oman vastuullisuuslupauksensa.

Yhteisenä vastuullisuustekona tapahtuman yhteydessä Janakkalassa ja Hämeenlinnassa avattiin opiskelijakunnan järjestämät tuo-lahjoita-vaihda-ota -idealla toimivat kirpputorit. Kirpputoreilla itselle tarpeettomat tavarat vaihtavat omistajaa veloituksetta. Cafe-Kiipulan yhteydessä ja Punaportilla opiskelijoiden taukotilassa sijaitsevat kirpputorit ovat avoinna 3.4.-28.4.2023. Tapahtumasta jäljelle jääneet uutta kotia etsivät tavarat lahjoitetaan paikalliseen hyväntekeväisyystoimintaan.

Tutustu hankkeeseen osoitteessa www.vaski.info (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ja jaa oma vastuullisuustekosi somessa #vaskihaaste #vaskihanke #kestäväammattilainen.

VASKI – Tehdään yhdessä vastuullinen ja kestävä ammatillinen koulutus.


Ruokala Rusthollin henkilökunta antamassa vastuullisuuslupauksensa.
Ruokala Rusthollin henkilökunta kävi antamassa oman vastuullisuuslupauksensa raaka-aineiden kotimaisuudesta ja kierrätyksestä.
Roomeo-koira keräsi yleisön suosiota.
Roomeo-koira keräsi yleisön suosion sekä Janakkalassa ja Hämeenlinnassa.
Vastuullisuuslupauksia.
Virve Rinnola kertoi opiskelijoille Agenda 20230-tavoitteista ja auttoi vastuullisuuslupausten keksimisessä.

Kuvat ja teksti: Olga Siikaluoma